HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Felhívás: álljunk ki Szent László főtéri lovasszobráért!

2019. május 24. 15:26
Hunhír.info

Nagyvárad magyarságának másfél évszázados vágya, hogy a városalapító Szent László király lovasszobra a város főterén álljon. A Néppárt e cél érdekében folytatott következetes küzdelmének újabb lépéseként nemrégiben újabb erre vonatkozó kérést iktatott Nagyvárad önkormányzatánál, amelyet civil, valamint egyházi szervezetek és – kezdeményezőként – a Néppárt írtak alá.

Menedek - Engdahl

Követendő példaként állt előttünk a nemrég a főtérre kihelyezett román szobrok ügye, melyben a román politikum szereplői, a civil szféra és a román egyházak példás egyetértést mutattak fel. Látható, hogy az összefogásnak ereje van, a nagyváradi magyarságnak pedig mindennél nagyobb szüksége van az együttműködésre a cél elérése érdekében. Meg kell mutatnunk, hogy nem adjuk fel az eddigi többszöri visszautasítás ellenére sem, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges a nagyváradi magyarság teljes egysége és egyetértése ebben a kérdésben is.

Ennek jegyében hívunk mindenkit május 28-án (kedden) 17 órára a polgármesteri hivatal épülete elé, figyelemfelkeltő megmozdulásunkra!

Alkossunk együtt élőláncot az önkormányzat épülete körül, megmutatva, hogy nem mondunk le városalapító szent királyunk főtéri lovasszobráról. Csak akkor van reális esélyünk célt érni, ha minden lehetséges alkalommal hangot adunk közösségünk jogos igényének, a nyomásgyakorlás minden törvényes lehetőségét kimerítve. Világossá kell tennünk mindenki számára, hogy Szent László szobrának a Szent László téren van a helye, továbbá, hogy eleink vonatkozó tervének megvalósulásáról és városunk magyarságának elsöprő többségének igényéről a nevünkben senki nem mondhat le.

A Szent László téren jelenleg négy román történelmi személyiséget ábrázoló köztéri alkotás található. A normalitás jegyében legkevesebbként elfogadható, hogy a város lakosságának negyedét kitevő magyarság történelmi jelenlétét megmutató szobor is helyet kap tehát a város központi terén.

Közös sikerünk érdekében számítunk Nagyvárad valamennyi múltat tisztelő és a jövendő iránt felelősséget vállaló polgárának jelenlétére!

Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben + 1 CD + 1 térkép + 1 ajándék Nemzeti Összetartozás naptára - Raffay ErnőTrianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben + 1 CD + 1 térkép + 1 ajándék Nemzeti Összetartozás naptára
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 13 999 Ft
18% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat