HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Léhmann György újra támad, ha hagyják

2014. szeptember 28. 19:03
Hunhír.info

Léhmann György siófoki ügyvéd szerint egyébként nem a törvényhozás, nem is a per volna az igazi megoldás, hanem az egyezség a bank és az ügyfél között. – Sérül itt minden: uniós irányelv, törvény, alkotmány – mondja a parlament legfrissebb, szerdai devizaadósmentő törvényéről Léhmann György, de hozzáteszi: mégis jó a kedve, mert egyúttal lehetőséget ad számára a perei folytatására.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A siófoki ügyvéd ezt olvassa ki a bankokat elszámolásra kötelező jogszabályból. Nemrég még azt írtuk, befellegzett a devizapereknek, ma már azonban ezt nem így látja Léhmann. – Nincsenek illúzióim, elképzelhető, hogy huszonnégy óra alatt „megtorpedózza” ezt a törvényhozás a bankok érdekében, de most úgy látom: arccal előre, folytatódhatnak a bírósági perek!

Új lendületet vesz – magyarázza Léhmann György – és ha hagyják, s ha lesznek megbízói, akkor új stratégiával veszi fel a harcot a bankok ellen. – Ha tisztességtelenek a szerződés bizonyos feltételei, csak úgy teljesíthető a továbbiakban az eredeti megállapodás, ha kérem annak a meghatározását, hogy a kamat a jövőben mi alapján változik. Akárcsak Lengyelországban, idehaza is a svájci frank alapkamatának a változását kell irányadónak tekinteni. Kérni fogom továbbá, hogy az árfolyamváltozás kockázatát 200 forintig az adós, e felett a bank viselje; amikor a devizahitel-szerződések elkezdtek felszaporodni, 160 forint volt egy frank, most 240. S van egy harmadik adum is: a bíróságnak kötelessége vizsgálni az összes szerződési feltétel tisztességtelenségét, márpedig akadhat még ilyenből jó pár. Én e három aduval tudok több lenni, mint a szerdán elfogadott törvény. Ha ezeket sikerül érvényre juttatnom, akkor legalább kétszer akkora összeg jár vissza az adósoknak, mint amekkora a friss parlamenti döntésből következhet.

Azt Léhmann György is elismeri: egy per kimenetele bizonytalan és több évig tarthat, mire eredményre vezet. – Az állam ezzel szemben azt ígéri, hogy nagyjából egy éven belül csökken a tőke, az elhangzó politikusi nyilatkozatok szerint 25-30 százalékos mértékben – így a jogász. – Teljesen érthető, ha valaki a kevesebb, de biztosabb pénzt választja. Én egyébként azt kérem majd a folytatódó pereimben, hogy addig egyetlen fillért sem fizet az adós, amíg a tartozása jelenidejűvé nem válik, vagyis míg túlfizetésben van. Így akár egy-két évig sem kellene fizetni egyetlen fillért sem, ami már jelentős segítség, könnyítés lehetne az adósoknak. Ha meg mégis „elvágná alattam a fát” a parlament, akkor nem marad más lehetőségem, mint „föllármázni” az Európai Unió illetékes intézményeit, hogy nézzék már meg, mi folyik Magyarországon jogállam címszóval. Emlékeztetnék arra: a témában irányadó uniós jogelv részletezi, hogy a szerződési feltételek mikor tekinthetők tisztességesnek. De ez leszögezi azt is, hogy egyes államok ennél szigorúbb feltételeket is megállapíthatnak a fogyasztó javára. Fordítva, a fogyasztóval szemben, a bank javára nem. Vagyis megint csak uniós jogelvbe ütközik, hogy a törvény most megnehezítette az adós perlési lehetőségeit. Megnehezítette, de végérvényesen el nem vágta, ezért most megint én következem...

Léhmann szerint egyébként nem a törvényhozás, nem is a per volna az igazi megoldás, hanem az egyezség bank és ügyfél között, ahogyan azt már egy éve ilyentájt is javasolta, levelét egyenesen Orbán Viktornak címezve. Az állam azonban nem az egyezség kikényszerítését választotta. A siófoki ügyvéd úgy számol: amilyen egyezséget ki lehetett volna csikarni, ahhoz képest most harmadakkora pénzt garantál az állam a devizaadósok számára...

sonline.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat