HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Zenészek Éjszakáján ünneplik a magyar beat hőskorát

2019. április 22. 20:18

gitar_250.jpgNapjaink legnépszerűbb és legismertebb beat, rock and roll és jazz zenészei lépnek színpadra április 25-én csütörtökön Budapest ikonikus szórakozóhelyén, a Metro Klubban. A zártkörű rendezvényen Iván Szandra, a The Shades együttes, Török Ádám és RockMilady gondoskodik majd a hangulatról. A magyar rock ikonikus alakja több mint fél évszázada meghatározó alakja a jazznek, fuvolistaként a világ tíz legjobb zenésze között tartják számon.

Leégett egy cukrászda Leányfalun

2019. április 22. 17:17

Kigyulladt egy cukrászda Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton, a Petőfi sétány közelében – közölte a katasztrófavédelem. A tájékoztatás szerint az üzemi rész és az eladótér teteje is teljes terjedelmében égett.

A fényőrző férfi és az örök napasszony

2019. április 22. 16:59

kelta-kereszt250.jpgA férfi a magőrző, a magadó, fényőrző, a „primordiális eredő”, a nagy Egy. Nagy általánosságban ő az, aki ad, és nem befogad, ebben a megközelítésben benne van minden.A nő az Ősanya, a Nagyanya. A termékenységnek, az élet továbbadásának a megtestesítője. Az Örök Asszony. A férfinak úgy társa, hogy tulajdonságaiban, rendelt feladatait illetően tökéletesen kiegészítője, poláris ellentéte. Ő a befogadó.

Nagy a torlódás Hegyeshalomnál a határátkelőhely előtt

2019. április 22. 16:00

Hegyeshalomnál a határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kocsisor hossza elérte az öt kilométert - írta honlapján az Útinform hétfő délután.

Szijjártó: Juncker megbukott

2019. április 22. 15:09

Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

A legnagyobb veszély…

2019. április 22. 14:51

ferenc-papa.jpg...A Colosseum előtt az argentin főpap az ott megjelent keresztényeket ostorozta, mert a világ lelketlen a menekültekkel szemben… s egyetlen szót sem szólt a keresztények üldözéséről, s az meg sem fordult a fejében, hogy neki a keresztény világot, annak értékeit kellene védenie, hiszen azért van, azért pápa, azért egyházfő. Az európai szellemiség, azaz a kereszténységet felváltó liberalizmus mindent elsöpör, mert immár hetven éve sem törvény, sem rend nincs ezen a kontinensen...

Az ünnepi hagyományok sokszor a virtuális világban élnek tovább

2019. április 22. 12:11

facebook250.jpgAz ünnepi hagyományok az internetnek és a digitális eszközöknek köszönhetően sokszor a virtuális világban élnek tovább - mondta Barna Gábor néprajzkutató hétfőn az M1 aktuális csatornán. A szakértő rámutatott, hogy az utóbbi években más ünnepi szokásokkal együtt a húsvéti locsolkodás vagy akár a gyászolás is virtuális alkalmazásokra helyeződik át.

Szabad! Mi több, verset mondani is!

2019. április 22. 09:18

Manapság már csak kevés férfi tartja magát a hagyományhoz, és kel útra húsvéthétfő reggelén, hogy az ismerős hölgyeket meglocsolja. Korábban tradíció volt az is, hogy csak azt a lányt lehetett meglocsolni, aki már eladósorba került. Az a fiatal lány, akit senki sem locsolt meg, „elhervadt”, míg aki bőrig ázott, igencsak kívánatos feleségjelöltnek számított.

Gróf Tisza István ma lenne 158 esztendős

2019. április 22. 08:27

tisza-istvan-grof250.jpg...1913 okt.-ében a Szerbia elleni erélyes fellépést javasolta; 1914 júl.-ában azonban, a szarajevói merénylet után a háború megindítása ellen foglalt állást, mert a nemzetközi erőviszonyokat ekkor kedvezőtlennek találta, tartott az Erdélyt fenyegető román betöréstől és az esetleges győzelmet is a dualista berendezkedés fennmaradása szempontjából veszélyesnek ítélte...

Locsolkodás, tojás, vesszőzés

2019. április 22. 08:16

kalotaszegi-szepek.jpgA locsolkodás magyar húsvéti hagyomány. E szokás szerint húsvéthétfőn hajnaltól kezdve a fiúk vízzel, újabban csak illatos kölnivel locsolják meg az ismerős lányokat. Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt formájában vödörnyi vízzel locsoltak, vagy az itatóvályúba dobták a lányokat, akik a nemes alkalomra a legszebb ruhájukban pompáztak. A városokban, illetve napjainkban a finomabb formája az elterjedt, amikor illatos parfümféleséggel, locsolóvers elmondásával kell kiérdemelni a jutalmul kapott festett hímes tojást.

Eddig több mint 30 ezren menekültek el Tripoliból - ezek az arabok is útra kelnek?

2019. április 22. 07:06

kadhafi_resize.jpgTöbb mint 30 ezren menekültek el Tripoliból a hónap elején kiújult harcok miatt – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnap. A szervezet a Twitteren közölte, hogy az összecsapásoknak április óta legalább 227 halottja van, és további 1125 sebesültről tudnak. A dpa hírügynökség szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy vasárnap reggel ismét – vélhetően légi támadások okozta – robbanások rázták meg Tripolit.

A víz termékenységvarázsló erején alapszik a locsolkodás hagyománya

2019. április 22. 06:15

viz.jpgA víz tisztító, termékenységvarázsló erejére vezethető vissza a locsolkodás mint hagyomány kialakulása - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató. Mindazonáltal a húsvéti ünnepkörben nem csak húsvéthétfőn locsolkodtak, nagypénteken például az állatokat vitték füröszteni, hogy egészségesek legyenek. Virágvasárnap pedig mindenki megmosdott a "szótlan" vízben, amelybe piros tojást is tettek, hogy szépek és egészségesek legyenek - ismertette a néprajzkutató.

Vonat elé vetette magát egy ember Fonyódon, áll a forgalom

2019. április 21. 18:18

Vonat elé vetette magát egy személy Fonyódon vasárnap délután fél öt előtt néhány perccel, a helyszínre tűzoltó jármű, rendőrség és mentőhelikopter is érkezett – olvasható a kaposvarmost.hu cikkében.

Magyarország segítene a Srí Lanka-i keresztényeknek

2019. április 21. 18:14

A köztársasági elnök, a külügyminiszter, és a miniszterelnökség államtitkára ki részvétet nyilvánított. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja, hogyan segíthetne.

Elhunyt az Antall-kormány egykori államtitkára, Pongrácz Tibor

2019. április 21. 17:44

Szombaton este budapesti otthonában 78 esztendős korában elhunyt Pongrácz Tibor az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF elnökségi tagja. Temetéséről később intézkednek.

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

2019. április 21. 15:00

Engedély és jogdíj fizetése nélkül használta Judith Sargentini pártja a köztévé felvételeit, ezért az MTVA pert indít.

Dögevők Békés megyében

2019. április 21. 14:24

A fertőzött hús fogyasztása miatt többen kórházba kerültek.

Bestiális rablógyilkosság a Paloznakon: Kik verték agyon az idős plébánost?

2019. április 21. 13:41

Bestiális gyilkosságként emlegette a korabeli sajtó a köztiszteletben álló paloznaki plébános, a 72 éves dr. Csontos Gyula megölését. A máig felderítetlen, 1991 augusztusában történt gyilkosság valóban az is volt.

A srí lankai merénylők meggyalázták a húsvétot

2019. április 21. 12:42

A kereszténység elleni szervezett és alaposan kitervelt dzsihadista támadásról beszélt a srí lankai támadással kapcsolatban Georg Spöttle bizotnságpolitikai szakértő az M1-en. A Nézőpont Intézet munkatársa rámutatott: a robbantások célpontjai mind olyan templomok és hotelek voltak, amelyek a keresztény, nyugati turisták által kedvelt helyszínek.

Vonattal ütközött egy autó Városlődnél, késések várhatók Szombathely felé

2019. április 21. 12:02

Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap délelőtt Városlődnél, a baleset miatt a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon 20-30 perces késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat