HunHír.info

2019. Újkenyér hava 25. nap, Koppány napja.

Indulhat a Várbazár felújítása - az utánunk következőknek csak az Ifipark legendája marad...

2011. október 28. 08:59

Az Orbán-kormány 2011. október 19-én döntött a Várbazár teljes rekonstrukciójának megkezdéséről - válaszolta írásban Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő kérdésére.

A Kárpát-medence első rock múzeuma a Csitári hegyek alatt

2011. május 04. 11:18

A múltkor hívott a Schuster Lóri telefonon, s jó szokása szerint rejtélyeskedett kezdésképpen egy kicsit. Gyere el velünk a Felvidékre, lesz egy jó koncert, meg egy csomó meglepetés, olyanok, hogy eldobod magad, mondta Lóri, aztán ha a koncert annyira nem is dobott fel, mert mostanság csak nagyon ritkán van időm arra, hogy elmerüljek a múltban, azért a csomó más dolog felkeltette a kíváncsiságomat.

G. Kirkovits István: Hamburger Misi most nagyon verné az asztalt

2011. március 04. 11:34

Elég régen volt időm arra, hogy a múltban alámerüljek, de most mégis meg kell tennem a Heller Ágnes-féle hidegháború kirobbantásának idején. A németországi elefántcsonttornyában élő, közpénzek lenyúlásával és jogtalan haszonszerzéssel vádolt filozófusnő elindította azt a folyamatot, amelynek az egész ország kárát láthatja. Vagyok annyira jóhiszemű magyar, hogy betudom egy vénasszony beteges, holokauszt-kultuszából áradó magyargyűlöletének, egy olyan ember áskálódásának és árokásó tevékenységének, aki már nem tudja felfogni szavai súlyát. Azzal, hogy a Gyurcsány-diktatúra idején tapasztalt, sokak által szenvedő alanyként átélt rendőrterrort és az ávós módszerekre hajazó fellépést egyszerűen meg nem történtnek tekinti, kiírta magát az általa annyira gyűlölt magyarok társadalmából. Heller gyűlöletmúmia szíves figyelmébe ajánlva leírok egy régi történetet.

Kiállunk a bátor tanár mellett - tegyék ezt Önök is!

2011. január 30. 18:43

Némi túlzással nemzeti hőssé vált az a történelemtanár, aki múlt héten – egy videofelvétel szerint – lefejelte egyik diákját az örkényi szakképző iskolában - méltatlankodik a bliberális Blikk. Pedig csupán annyi történt, hogy végre nem engedte magát terrorizálni a fiatal cigány kivételezett által egy bátor magyar tanár.

11 év nemzeti rock

2010. május 03. 20:41

Ahogy változnak az idők, úgy változnak a történetek, és kerül új megvilágításba minden, sokszor és sok helyütt, még akár olyan formában is, hogy az idő távlatából van, aki rosszul emlékszik, vagy valamiért rosszul akar emlékezni.

GKI: Az vagyok, akiben együtt lakozik a templom és a kocsma

2009. október 07. 09:20

A közelmúltban hosszú idő után ismét végigjártam a Balaton északi partját Akarattyától Keszthelyig, és az út során megpróbáltam feleleveníteni azokat az élményeket, amelyeket ott a parton jobbára a hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején gyűjtöttem. Elsuhanva az ismerős tájak, és még meglévő ismerős épületek mellett, mondtam páromnak, hogy itt ez volt, ott amaz, itt ilyen szórakozóhely működött, ott az a régi banda játszott, amott pedig elsőként lehetett kapni Magyarországon Coca-Colát. Meg is jegyezte, az egész lényedre jellemző ez a kettősség, a templom és a kocsma.

Tamás, ez egy levél halálodra, Neked

2009. augusztus 08. 11:26

Emlékszel? Utoljára a gúnyhatáron találkoztunk. Már ezen a jelenlegi oldalon, ahol én megpihentem a Kárpátia zenekar rajongóival útban hazafelé, Te pedig Tempfli püspök úrhoz indultál Nagyváradra, lelki vigaszért. Pár mondatban közöltük egymással úti célunkat, és ez a néhány szó már jelzésértékű volt. Te tudtad, hogy miért vittem a rajongótábort az égig érő fák közé, annak a zenekarnak a koncertjére, én meg tudtam, hogy mit jelent Neked Nagyvárad, a püspök úr, és az általa adott lelki vigasz. Nem kellett magyarázkodnunk. Jól vagy? Jól - hangzott a kesernyés válasz, egy szembenézős erős kézfogás után, és mindenki ment a maga által választott útjára. Te nagyon jól tudtad, hogy mennyire tisztellek és becsüllek, és mit jelentettél és jelentesz nekünk. De tudtad azt is, hogy nemcsak a hetvenes években volt közös az utunk.

Utazás az ismeretlenbe

2009. június 12. 18:32

Tíz év után egy nagyszabású koncert erejéig ismét összeáll a kilencvenes évek egyik úgynevezett sztárzenekara, a Tátrai Band. Noha a zenét, vagy a zenei stílusokat, azok szeretetét vagy elvetését általában egy társadalmi-politikai időszakhoz is kötni szoktam, amikor a zenéről írok, a fülnek való dallamok mellett azért mindig ott van a háttér, illetve annak összevetése, hogy mit segített, vagy éppen mit gátolt a muzsika egy adott időszakban.

Tizenöt éves a „fogadott fiunk”

2009. március 13. 10:20

Már javában dübörgött az egykori Pannon Rádió Rockszerda című adásnapja, amikor a hallgatói visszajelzésekből egyértelművé vált számunkra: azokat a számokat szeretik és kérik legtöbbször hallgatóink, amelyekben a zenével egyenértékű, adott esetben még meg is előzi a szöveg. A hazafias töltetű dalok, a megénekelt történelem, az Igazságot Magyarországnak! jelszó és mozgalom körüljárása, a két világháború közötti időszak reménnyel teli hangulata, és azok a gondolatok, amelyek a közös építkezésre, együvé tartozásra, és nem a széthúzásra figyelmeztetnek, ezek voltak a közönség első számú kedvencei.

Csúsztatásokkal, ferdítésekkel ír a Népszabadság a nemzeti rockról

2008. november 19. 19:37

A Romantikus Erőszakról elkészített film után már várható volt, hogy a liberális médiumok közül az írott sajtó is elkezd foglalkozni a nemzeti rockkal, elemzi, és megpróbálja bemutatni a nagyközönségnek. Vissza kell térnünk a Pannon Rádióhoz, hogy a kormányközeli újság ferdítéseit, csúsztatásait, összemosásait korrigálni tudjuk. Ez azért fontos, mert ez a téma lassan már a magyarországi zenetörténelem egyik szeletje lett. Ebben a részben képbe kerül Papp Gyula és Sárdy Barbarbara is.

A Koppány táborból nőtte ki magát a Magyar Sziget

2008. október 14. 16:16

Vitathatatlan, hogy mára az egyik legnevesebb nemzeti rendezvény a Verőce-Kismaros közötti területen évente megrendezendő Magyar Sziget, ahol előadások, koncertek, hagyományőrző bemutatók, másutt tiltólistára tett előadók sorakoznak fel évről-évre. Nagy közös programja a nemzeti érzelmű családoknak, öregnek, fiatalnak egyaránt. Ezt a közösségi együttlétet a Rockszerda, a Koppány tábor és a nemzeti rock együttesek önzetlen segítsége alapozta meg. Nélkülük ma nem omolhatnának le - a mérsékeltebb nemzetiek számára is - egy hétre a határok.

A Fidesz bukott, a MIÉP kiesett, Budaházy hidat foglalt

2008. október 02. 21:37

Annak ellenére, hogy a Fidesz valójában nem sok támogatást nyújtott politikailag a rádiónak, illetve nem állt ki védelmében a szélsőségesen magyargyűlölő Vásárhelyi Mária és hasonszőrű szabadkőműves bandája ellen, most nagyon felértékelődtünk. Vezető fideszes politikusok telefonálgattak szinte minden órában, hogy még ezt a fideszes hírt, ezt a fideszes politikust, ezt a nyilatkozatot nyomjuk be, és mi eleget is tettünk a kérdésnek.

Csurka 2002 februárjában már lemondott a Pannon Rádióról

2008. szeptember 19. 22:10

A Pannon Rádió körüli kérdések hivatalos képviselője, a MIÉP által államtitkári rangban az ORTT-be delegált Bánlaki József volt. Bánlaki előttünk, illetve Sipos Zoltán szerkesztő, Barna Emese bemondó, Kortye Vilmos technikus előtt kérdésünkre kijelentette: a választások után visszaadjuk a rádiót Gidónak, hadd zenéljen.

Mi tettük ismertté az ismeretlen Ismerős Arcokat

2008. szeptember 05. 21:24

A Rockszerdának köszönhetően Demszky Gábor koncertbetiltása után sem széledtek szét a Nemzeti Dal Ünnepére összeálló, korábban nagy sikerrel koncertező zenekarok, hiszen a hallgatók szeretete és a Rockszerda kívánságműsorának kérései egyértelművé tették, hogy egy szélesebb közönségnek van igénye erre a muzsikára. Más kérdés viszont az Ismerős Arcok mára már teljesen befutott és főleg a polgári körök által kedvelt zenekar története, amelynek felfuttatása egyértelműen a Rockszerda érdeme.

Először a nyilvánosságnak: „rossz” koncertet tiltott be a buta Demszky

2008. augusztus 27. 22:20

A Nemzeti Dal Ünnepe – Fehér karácsony elnevezésű, a Pannon Rádió Rockszerdája és mások szervezte nemzeti rockfesztivál betiltásával Demszky Gábor fővárosvezér égett a legnagyobbat. Bebizonyította, hogy hülyébb, mint az egyszerű gyerek, ha azt mondják neki, ugorj a kútba, nem is tétovázik, s már veti is alá magát a mélységbe.

A Pannon-majálistól a Fehér Karácsonyig

2008. augusztus 19. 21:40

Ahogy teltek-múltak a hetek, egyre markánsabban kezdett kialakulni egy-egy adásnap stílusa, és egyre inkább tükrözte az adott szerkesztő felfogását, életszemléletét, a politikához és a világ dolgaihoz való viszonyulását. Mint már említettük, mi a Rockszerdában azt az elvet vallottuk, hogy fideszes miniszterekkel, államtitkárokkal „legalizáljuk” a rádiót, hiszen akkor már megkezdődtek a támadások a kajmán körök részéről, különösképpen bizonyos Vásárhelyi Mária hivatásos magyargyűlölő, Dés László túlfuttatott jazz-zenész élete párja jeleskedett a rádió elleni gágogásban.

Feró otthagyja a pereputtyot

2008. augusztus 12. 16:02

A rádió főnökének, Papolczynénak is egyre inkább tetszett, hogy az általa kézzel irányított műsorszóró ennyire kezdi kiforrni magát, és ennek a véleményének minden egyes szerkesztőségi értekezleten hangot is adott.

Egyre érthetőbb a frekvencia

2008. augusztus 04. 14:38

"Kérdeztem, jó lesz-e, ha a Nemzeti Front együttes pár nótájával szakítom meg az egyes szövegrészleteket. Demeter Ervin azt válaszolta: a fiam szereti ezt a bandát, miért ne. Szóval a titokminiszter beszéde közben szólt a mohácsi csapat, annak a Nagy Attilának a zenekara, akit Erdély című nótájuk miatt állandóan zaklatott a titkosszolgálat, a bíróság és a rendőrség..."

Miért csúszott a Pannon Rádió indulása?

2008. július 27. 21:40

A kétezres év elején a MIÉP háza tája közismert rockerek találkozóhelyeként is funkcionált, zenészek, színészek, írók, költők, műfordítók és egy csomó életművész a szó pozitív értelmében, aki egymásnak adta a kilincset a központ, a Magyar Fórum szerkesztőségében. Szinte mindennapos vendég volt Gidófalvy Attila, akit még a ricsés, lordos időszakból elég jól ismertem, és egyszer csak elköpte, hogy mi ez a nagy érdeklődés, illetve látogatáshalmaz valódi oka.

A hegyen közelebb vagyunk Istenhez

2008. június 17. 14:39

Míg élek, nem felejtem el, milyen volt, mikor először megláttam a tengert. No, nem az óceánt, vagy az úgynevezett meleg tengereket, hanem azt a kis északit, amely a szocialista útlevéllel elérhető Lengyelország északi részét zárta el a nyugati civilizációtól. Lassan már negyven éve, hogy a jó lengyelországi stopos helyzetnek, valamint az élő lengyel-magyar két jó barát jelszónak köszönhetően sikerült keresztül-kasul utazni Lengyelországot, és eljutni egy bizonyos Kosalin nevezetű településre, amely már a tengerparton helyezkedett el.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat