HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Visszaállamosítaná az erdélyi katolikus gimnáziumot az oláh polgármester

2019. augusztus 22. 18:46

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere bejelentette, hogy kezdeményezni fogja a római katolikus gimnázium épületének újraállamosítását, amely jelenleg a katolikus egyház tulajdonában van.

Könyv jelent meg Márton Áron lehallgatási jegyzőkönyveiből

2019. augusztus 22. 18:43

Márton Áron gyulafehérvári római katolikus püspök lehallgatási jegyzőkönyveit feldolgozó könyvet mutattak be csütörtökön a Kolozsvári Magyar Napok keretében.

Forgatag Marosvásárhelyen - Neoton a sláger

2019. augusztus 22. 14:50

szogesdrot.jpgNegyvenhét helyszínen több mint 340 esemény lesz a 7. Vásárhelyi Forgatag elnevezésű fesztiválon, amely kortárs művészeti programokkal kezdődik pénteken és szeptember 1-ig tart Marosvásárhelyen.

Őrtüzeket gyújtanak a magyar államalapítás ünnepén Háromszék több településén

2019. augusztus 19. 13:26

A magyar államalapítás ünnepén, Háromszék 27 településének legmagasabb pontján egyszerre lobbannak fel az őrtüzek. Fellobbannak az őrtüzek augusztus 20-án. A kézdiszentléleki Perkőn, a Szent István tiszteletére szentelt kápolnánál tíz órakor lobban fel a láng. Szent István tiszteletére, az általa megálmodott és megalapított magyar haza iránti hűségből gyújtjuk meg az őrtüzeket augusztus 20-án...

Bukaresti fiatalok, vagyis oláh taplók rongáltak a Gyimesi-hágón

2019. augusztus 18. 12:58

Megrongálta szombat délután három bukaresti fiatal a Gyimesi-hágón elhelyezett kopjafa melletti tájékoztató táblát. Az esetről a Maszol.ro olvasója számolt be, aki fotókat is készített a tettesekről. Beszámolója szerint a fiatalok autója elakadt a földúton, a kerekek a sárba ragadtak, nem tudtak tovább haladni.

Kolozsváron felavatták Dávid Ferencnek, az unitárius egyház alapítójának az egész alakos szobrát

2019. augusztus 17. 15:55

Felavatták Dávid Ferencnek, az unitárius egyház alapítójának egész alakos szobrát szombaton Kolozsváron. Gergely Zoltán szobrászművész alkotását a belvárosi unitárius templom és a János Zsigmond Unitárius Kollégium között kialakított kis téren állították fel, amelyet az unitárius egyház telkéből metszettek ki, és megnyitottak az utca felé.

Holtan találtak a magyar hegymászóra a Fogarasi havasokban

2019. augusztus 17. 15:43

Reggel óta nagy erőkkel keresték, mentőhelikoptert is használtak.A felesége jelentette be az eltűnését.

Szoboravatás Kolozsvárott

2019. augusztus 17. 15:20

Felavatták Dávid Ferencnek, az unitárius egyház alapítójának egész alakos szobrát szombaton Kolozsváron.

Holtan találták az aradi hegymászót

2019. augusztus 17. 15:18

Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Medvetámadás történt Csíkszentimrén

2019. augusztus 13. 15:41

Medve támadt egy 40 esztendős férfira augusztus 13-án Csíkszentimrén. Az áldozat lábát és karját harapta meg a medve, sérüléseit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látták el.

Szombaton kezdődik a 10. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata

2019. augusztus 13. 14:37

Kilenc napon át biztosít kulturális élményt és kikapcsolódást a kolozsváriak, valamint a városba látogatók számára a szombaton kezdődő Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata.

EMI-tábor: „az erdélyi magyarságnak nem ez a katonai temető a legfontosabb problémája, de most telt be a pohár”

2019. augusztus 09. 12:44

emi-tabor.jpgA 15. EMI-tábor második napján, csütörtökön a közéleti és nemzetpolitikai témájú előadásoké, beszélgetéseké volt a főszerep. A Gyergyószentmiklós melletti 4-es kilométernél megszervezett rendezvény vasárnapig folytatódik - írják beszámolójukban a szervezők. „Az erdélyi magyarságnak nem ez a katonai temető a legfontosabb problémája, de most telt be a pohár” - fogalmazott Tőke Ervin, az EMNP politikusa az úzvölgyi ügyről szóló beszélgetés során.

Megbüntették a Csíki Sört a román hatóságok

2019. augusztus 09. 11:38

roman-zaszlo-250.jpgTízezer lejes (körülbelül 670 ezer forintos) büntetéssel sújtotta a Csíki Sört a román fogyasztóvédelmi hatóság, amiért Székelyföldön magyar nyelven reklámozták termékeiket. A cég hivatalos Facebook-oldalán mondott „köszönetet” a bírságért. Ironikus hangvételű bejegyzésükben kiemelték, ez az eset csak azért történhetett meg, mert a román hatóságok idegen nyelvként kezelik a magyart Székelyföldön.

Történelemhamisítás és hazudozás felsőfokon, román módra, Nagy-Románia centenáriumától megrészegülve

2019. augusztus 09. 09:30

olah-taplo.jpgMegint meggyalázták a magyarságot, Magyarországot a gyűlölettel teli román szomszédok! Erdély elrablásának centenáriumán, Nagy-Románia permanens ünneplésének bűvöletében Kolozsváron, Gabriel Les román védelmi miniszter jelenlétében leplezték a Budapestet száz éve megszálló román tábornok, Gheorghe Mardarescu egész alakos köztéri szobrát, ezzel örvendezve „történelmi foglalásukon”.

Az úzvölgyi atrocitást levezénylő csendőr kerül a bukaresti csendőrség élére

2019. augusztus 07. 16:57

uz-volgye250.jpgAz a Sebastian Cucoș kerül a bukaresti csendőrség élére, aki az úzvölgyi atrocitásnál is irányította a kivezényelt csendőröket – írja taz ithon.ma a Hotnews.ro belügyminisztériumi forrásaira hivatkozva. Sebastian Cucoș az úzvölgyi hősi emlékműavatásra éppen akkora állományt vezényelt ki, hogy az illegálisan beépített temető épségét ne tudják megvédeni.

Aka­dá­lyoz­zák a ro­má­nok, hogy meg­ta­lál­juk Pe­tőfi sír­ját - nem Barguzinban...

2019. augusztus 07. 08:38

Fo­lya­ma­to­san aka­dá­lyo­kat gör­dí­te­nek a román ha­tó­sá­gok azok elé a ma­gyar tu­dó­sok elé, akik a 170 évvel ez­előtti se­ges­vári csa­tá­nak a hely­szí­nét tér­ké­pe­zik fel. Pedig itt ke­rül­het­né­nek elő Pe­tőfi Sán­dor ma­rad­vá­nyai is, aki a csa­tá­ban tűnt el. Ha­lá­lát le­gen­dák szá­zai öve­zik, mind­nek egy csa­pásra vége lenne, ha meg­tud­hat­nánk, mi tör­tént!

Szerdán kezdődik a gyergyói EMI-tábor - itt a teljes program

2019. augusztus 06. 13:00

Az augusztus 7-én, szerdán rajtoló EMI-tábor előadásaiban és kerekasztal-beszélgetéseiben idén is főszerepet kapnak a történelmi, nemzetpolitikai, közéleti kérdések, de hagyományőrzéssel, néprajzzal kapcsolatos programpontok is színesítik a rendezvény mindennapjait - írják a szervezők.

Újabb hazugság lepleződött le: Egyetlen oláh katona sincs az úzvölgyi temetőben

2019. július 30. 06:55

uz-volgye-500.jpgA napokban újabb fordulat történt az úzvölgyi katonai temető ügyében – írta meg a nagyhaboru.blog.hu. A román hatóságok által román katonaként azonosított hősi halottak többségéről nemrégiben kiderült, hogy magyar állampolgárok voltak és magyar honvéd gyalogezredekben szolgáltak. A blog szerkesztői azonban további adatokat is szereztek ezekről a katonákról és egy szintén románként azonosított orosz katonáról. A korábbi hatalmas számok végül tehát 7 román katonára korlátozódtak, azonban most a kutatások során sikerült rávilágítani arra és bebizonyítani, hogy ez a hét katona sem volt román.

Építészeti oktatási táborokat rendeznek az erdélyi Bonchidán

2019. július 29. 14:12

Hagyományos építőmesterségeket ismerhetnek meg a jelentkezők augusztusban az erdélyi Bonchidán, ahol két szaktábort is rendeznek a Bánffy-kastélyban - közölték hétfőn a szervezők az MTI-vel. Az erdélyi Transylvania Trust Alapítvány által meghirdetett szaktáborokra építészeti, építőmérnöki, tájépítészeti, régészeti szakon tanuló egyetemi hallgatók mellett olyan szakemberek jelentkezését várták, akik a műemléképületek restaurálására szeretnének szakosodni.

Tőkés László a NER-modellt kellene Erdélyben is követni...

2019. július 27. 15:26

Tőkés László szerint az erdélyi magyarság 30 évvel a diktatúra bukása után is ostrom alatt van, és annak a román nemzetpolitikának az áldozata, amelyet Nicolae Ceaușescu kommunista diktátor neve fémjelzett.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat