HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Húsvét előtt a világ… A magyar egyházak felszámolása Romániában, vatikáni segédlettel

2019. április 11. 14:02

ferenc-papa.jpg...Bergoglio tehát nem Székelyföldön lesz, amikor Csíksomlyóra látogat, hanem Romániában! Nem a székely és magyar katolikus híveket látogatja, hanem a Romániában élő híveket! Nem magyar vértanúkat avat boldoggá, hanem román, görög-katolikus román vértanúkat, ráadásul a balázsfalvi helyszín sem véletlen, hiszen ott kiáltották ki a „nagy egyesülést”...

Egy igazi holokauszttúlélő születésnapjára

2019. április 06. 11:58

gruner-01-500.jpg1986. december 14-én, a stockholmi Grand Hotel halljában, újságírók és fotóriporterek várakoztak, hogy tanúi és megörökítői legyenek a nagy eseménynek. Ebben az évben Nobel-békedíjjal jutalmazták Elie Wiesel amerikai állampolgárságú zsidó írót, egyetemi tanárt, emberjogi aktivistát, akit már akkor „a világ lelkiismerete”-ként emlegettek. Napokkal korábban az egyik svéd napilap megkereste a Svédországban élő Grüner Miklóst, aki 1928. április 6-án, Nyíregyházán született. Grünert 1944 tavaszán deportálták családjával együtt Auschwitzba, 1945 januárjában pedig Buchenwaldba szállították.

Arriba Espana! 80 éve ért véget a spanyol polgárháború

2019. április 01. 21:20

spanyol-14.jpgA korábbiakban, a Hunhír.info hasábjain már foglalkoztunk a spanyol baloldal a kegyeleti egyensúlyt megbontani akaró, a Franco tábornok hamvait a Valle de los Caidos nemzeti kegyhelyről eltávolítani szándékozó felvetésével.
80 éve, 1939. március 28-án Franco tábornok nemzeti csapatai elfoglalták Madridot, április 1-jén a köztársasági kormány elhagyta az országot ezzel egy közel két és fél éves véres polgárháború fejeződött be.

Az Amerikai Birodalom valóban hanyatló fázisba érkezett...

2019. április 01. 08:01

bogar-laszlo.jpg...magán a politikai uralmi struktúrán belül kezd kibontakozni egy olyan tektonikus törésvonal, amelynek egyik oldalán azok állnak, akik ezt felismerve, a Birodalom „rendezett visszavonulásának” stratégiáját próbálják előkészíteni, a másik oldalon viszont azok, akik kétségbeesetten éppen annak agóniáját próbálják minden áron meghosszabbítani...

Igazi viperafészek volt a Christchurchben kitakarított „békés imahely”

2019. március 19. 20:43

muszlim-ima-500.jpgMiközben a csapból is a szegény, ártatlan muszlimok halála fölötti sírás-rívás folyik, a média "természetesen" elfelejti, hogy a christchurchi muszlim közösség valójában a dzsihadisták egyik agymosó központjaként működött, és számos új-zélandi fiatalembert beszéltek rá, hogy muszlim hitre térve a Közel-Keletre utazva harcoljanak a "hitetlenek" ellen. Erről tanúskodik egy 2014-es újságcikk, amely az elmúlt napokban "rejtélyes módon" eltűnt az internetről, ám archiválva még megtalálható. A stuff.co.nz öt évvel ezelőtti cikke két új-zélandi állampolgár haláláról szól, akikkel egy amerikai drón csapása végzett Jemenben.

Kárpátalja visszatérése, 1939. március 14-17.

2019. március 14. 10:45

magyar-katonak-vereckenel.jpgA Hunhír.info 2018. november 5-ei számában, a Márai Sándor szavait idéző, Kassa mint piros-fehér-zöld áradás című cikkben foglalkoztunk az I. bécsi döntés 80. évfordulója kapcsán a Felvidék 1938 novemberi visszatérésével. Ekkor a Felvidék határ menti, közel 12 ezer négyzetkilométernyi és mintegy 1 milliós, túlnyomórészt magyar lakosságú területe tért vissza hazánkhoz. Az ekkor - már utolsó hónapjaiban - föderatív állami berendezkedést kialakító Csehszlovák Köztársaság november 23-tól autonómiát biztosított Kárpátalja népei számára is, melyek közül a korábbiakban nagy szegénységben élő ruszinok jelentették a többséget. A stratégiai fontosságú területen éltek még magyarok, szlovákok, németek, zsidók, lengyelek, románok.

90 éve kötötték meg a lateráni egyezményt

2019. február 04. 14:41

virus250.jpgJelképszerű, hogy Szent Péter hajdani mártíriuma színhelye vált a késői császárkortól kezdve, a későbbiekben középkori világhatalommá váló Pápai Állam központjává. A középkorban világhatalom pápaság politikai súlya folyamatosan gyengült a XVIII-XIX. század folyamán.

Nigériai maffia Olaszországban

2019. január 29. 09:50

nigeriai-maffia-500.jpgIsmeretes, hogy Olaszországban mintegy hárommillió, főként afrikai migráns él. A nagyobb részük vagy az észak-afrikai államokból, vagy pedig Fekete-Afrika országaiból indult el. Befogadásuk elsősorban az olasz baloldali kormánynak volt köszönhető, azonban a tavaly márciusi olasz parlamenti választások a jobboldal győzelmét hozták és ez fordulatot jelenthet az eddigi negatív folyamatokkal szemben.

Nyílt levél a gyökérnek

2019. január 27. 08:18

bolsevizmus.jpgNa, de veletek ellentétben, picinyem..., azért ha belegondolsz, lehányhatnád magad azért, amit összehazudtál magatokról. Ti, a proletár többség..., az üldözött és demokráciáért sorvadozó tömeg... Tényleg hülye vagy, öcsém? Alig vagytok párszázan, semmi mással nem tudjátok felhívni magatokra a figyelmet, mint a Rákosi elvtárs által is jóváhagyott szlogenek trágár ordítozásával, vagy azzal, hogy az egyik felkelő fetreng egy székházban, amíg el nem viszi a mentő, a másik korlátot mászik..., a harmadik megtámadja a csukott ajtót... Nem beszélve arról, hogy egy parlamenti képviselő asszony oda akar járni sz*rni, amit a lyukas zoknis levideózott volna.

Cseh Tamás ma lenne 76 éves.... Tamás! Ez egy levél... Égi utazásod évfordulójára, Neked!

2019. január 22. 09:27

cseh-tamas-500.jpgJanuár 22-én lenne 76 éves a 10 éve elhunyt Kossuth-díjas zeneszerző-énekes, a magyar dalnok, a hetvenes évek szűk levegőjű világának, egy lázadó nemzedék történéseinek leghitelesebb tolmácsolója. Az elmúlt évek semmit sem enyhítetek hiányán. Cseh Tamás volt, van, és mindig ott lesz a magyar szívekben.

”Akié az információ, azé a hatalom”

2019. január 19. 07:44

kem-500.jpg...Hogy a Föld óceánjainak mely partján lévő technológiai nagyhatalom érjen el vezető pozíciót az információ megszerzésében, valamint az emberek gondolkodásának manipulálásában történelmi értelemben, egyáltalán nem részletkérdés. Mert az okostechnikák és az internet világában felmérni sem lehet, hogy milyen könnyű hozzáférni bármilyen adathoz. Még Angela Merkel is meglepődött, amikor kiszivárgott, hogy bár nem kínai, hanem amerikai NATO-szövetségese rendszeresen gyűjtött vele kapcsolatos bizalmas információkat. Szóval csak az nem elérhető ily módon, akinek nincs semmilyen kommunikációs eszköze, és az internetről még hírből sem hallott. Mindig gond az ellenőrizhetetlen technikai beépülés vagy a klasszikus ügynöki úton szerzett információ...

Krisztus nem azért jött a földre, hogy templomokat építsen...?

2019. január 16. 18:04

kereszt-250-.jpg...Persze hitújításban a pápa sem akar lemaradni a britek mögött. Ebben a szellemben aztán a Vatikán alkalmazottainak címzett karácsonyi jókívánságaiban megemlítette Jézus szüleit, Máriát és Józsefet is, „túláradó szentségnek és örömnek” nevezve őket, majd így folytatta: „És azt fogjátok mondani: persze! A Madonnáról és Szent Józsefről van szó!...

A XX. század Mohácsa - Mi történt ma 76 éve a Don-kanyarban?

2019. január 12. 16:48

don-kirkovics-istvan-fotoja-Hunhir.jpgA XX. század történelmének a magyarság számára egyik legvéresebb és legfájdalmasabb eseménysorozata kezdődött meg 76 évvel ezelőtt a Don-kanyarban. A háborúba kényszerült Magyarország 2. magyar hadserege magára hagyatva mintegy 200 kilométeres vonalon állt szemben a támadni készülő sztálinista Vörös Hadsereg erőivel szemben. A magyarok mint az elmúlt évszázadok során, most is magukra hagyatva vették fel a küzdelmet az óriási túlerővel szemben, bizonyítva a hit, a hűség és a bátorság hármas jelszavának magyar örökérvényűségét. Kirkovics István, a Győr-Moson-Sopron megyei Peresztegen született, akkor 24 éves frontharcos személyes hangvételű naplójában követte végig a II. világháború azon eseményeit, amelyeknek ő is részese volt. A doni áttörésről pontosan 72 évvel ezelőtt az alábbiakat írta viaszosvászonba csomagolt, az életénél is jobban féltett, kicsi füzetlapokból összerakott naplójába. Dicsőség a hősöknek, és köszönet azoknak, akik ápolják emléküket és soha nem feledkeznek meg a magyar hazaszeretet megnyilvánulásának e fontos történelmi dátumáról.

Elkártyázott ország

2019. január 11. 15:43

karolyi-letakarva-lead.jpgSzáz évvel ezelőtt a Kárpát-medencében olyan események történtek, melyek máig meghatározzák a magyarság, és az ezen a területen velünk együtt élő más nemzetek sorsát. Sajnálatos módon az akkor elindult történelmi folyamatoknak mi magyarok azóta is a vesztes oldalán vagyunk. Károlyi, Kun és társaik történelmi örökségétől nehéz szabadulni.

Gondolkodjunk együtt, legyünk végre felnőttek!

2019. január 07. 09:39

fekete-gondola-500.jpgHazánkban a mai politikai kultúrában, ideológiában, publicisztikában számtalan gyermekbetegségbe, érthetetlen, tabu típusú értékelésbe lehet ütközni. Mindez könnyen észlelhető, kimutatható a Jobbik, de a kormánypártok politikai ideológiájában, kulturális megnyilvánulásaiban is. Kezdjük talán a Jobbikkal. Az egy évtizeddel ezelőtti, a hatalmas népszerűséget elérő, nagy lendülettel előretörő pártról, a politikai elszántságról, nemzeti ideológiáról már foszlányaiban sem lehet beszélni. Ez egy végtelenül önsorsrontó, romboló folyamat volt, mely jelenleg már csak a befejező stádiuma előtt áll. Tekintsük át e folyamat egy-két mozzanatát!

Nagyon sötét jövő vár Európára, ha minden így marad

2019. január 04. 07:13

menekultek-tamadnak.jpg2050-ig több mint 500 millió fővel nőhet azoknak a régióknak a népessége, ahonnan az elmúlt évtizedekben a legtöbb migráns érkezett Európába. Mindezek a demográfiai változások pedig azt vetítik előre, hogy ha Európa nem változtat az eddigi magatartásán, akkor a 2015-öshöz képest is jóval nagyobb migrációs hullámok lehetnek. Ezzel párhuzamosan a következő évtizedekben megnégyszereződhet a nyugat-európai országok muszlim népessége. Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet tudományos munkatársa szerint meg kell állítani a mostani irreguláris és illegális migrációt, és meg kell akadályozni azokat a meggondolatlan terveket, amelyek a közeljövőben szervezett betelepítési projekteket terveznek, és ezzel Európát olyan kényszerpályára állítják, ahonnan már nem lesz visszatérés.

Bekövetkezni látszik Németország és Európa felszámolása...

2019. január 02. 08:16

AdolfHitler500.jpgA németség elleni újabb globális hatalmi fellépés aktualitását az az evidens tény adja, hogy az amerikai világbirodalom egy évszázad elteltével egy-két évtizeden belül végleg lehanyatlik. A világ urai hangsúlyozottan kívánják a németség tudomására hozni, hogy akárcsak száz évvel ez előtt, most sem fogják lehetővé tenni, egy évszázadra sem, Németország mint nemzetállam világbirodalommá válását.

”A görögdinnye is kívül zöld, belül azonban, és ez a lényege, piros”

2018. december 31. 12:16

LMP.jpg...Az Európai Parlamentben ötvenkét mandátummal rendelkező egyik zöldalakulat tagjait (GUE–NGL) csupa átvedlett kommunista vagy szélsőbaloldali párt adja...A másik zöld láb viszont a liberalizmusba lóg. Ide tartozik a mi LMP-nk is, de itt vitézkedett az osztrák Ulrike Lunacek is, akinek kritikáiból bőven részesültünk... A zöld–ballib–kommunista összenőtt gyökérzetre és felületi zöldre Szél Bernadett hajdani LMP-társelnök is kézenfekvő bizonyíték...

Bogár László: Elodázott Németország 1.

2018. december 24. 14:43

bogar-laszlo.jpg...Az a szó szoros értelmében „visszautasíthatatlan” ajánlat, amit a németség 1945 és 1950 között kapott, lényegében azt tartalmazta, hogy a németség – saját szorgalmára és tehetségére építve – újra anyagi jólétet teremthet magának, ám ennek fe­jében egyszer s mindenkorra elfelejti, hogy valaha volt szakrális múltja, történelme, kultúrája, önazonossága...

Gazdag István: Intézményesített multikulturális pedofília

2018. december 21. 07:51

satan-500.jpgEgy kép többet mond ezer szónál. Szokásomtól eltérően most lakonikus leszek, és csak a legszükségesebb magyarázatot fűzöm hozzá. Ez a fotó ugyanis önmagáért beszél. A színes bőrű férfi és a fehér (gyerek)lány párosa lényegében az ideális európai társadalomszerkezetet és jövőképet reprezentálja, ahogyan az az aberrált liberálisok etnomazochista fantáziájában testet ölt.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat