HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Vörösiszap-katasztrófa: Nincs felmentés

2017. február 06. 15:29

vorosiszap-dev.jpgHatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a vörösiszapper összes vádlottját minden vádpont alól felmentő határozatát a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla. Az új eljárást az elsőfokú bíróság egy másik tanácsának kell lefolytatnia.

Megúszhatják a vörösiszapot a vádlottak

2016. január 28. 10:39

vorosiszap-dev.jpgNem bűnős a vörösiszap-per összes vádlottja - döntött első fokon a bíróság.

A vörösiszap katasztrófa felelősei nem úszhatják meg! Morvai és Balczó strassburgi felszólalása

2015. október 09. 13:52

Az Európai Parlament vitát rendezett a magyarországi vörösiszap katasztrófa ötödik évfordulójára emlékezve. Balczó Zoltán rámutatott a felelőtlen privatizációra illetve a "jókor jó helyen lévők" féktelen profitéhségére, továbbá nehezményezte a büntetőeljárás elhúzódását. Az utóbbihoz kapcsolódva Morvai Krisztina, aki "civilben” büntetőjogász, ismertette azokat a kérdéseket, amelyekre az ügyben a büntetőbíróságnak választ kell keresnie.

Kolontár felejtené a vörösiszapot, de nem tudja (videó)

2015. július 04. 08:48

vorosiszap-dev.jpgAsztmatikus tünetek, daganatos megbetegedések, lelki sérülések és a halálozási arány megugrása. Öt évvel ezelőtt 2010-ben szakadt át a MAL Zrt tulajdonában lévő vörösiszap-tároló gátja. Az iszap elöntötte Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely települések egy részét. 10 ember az életét vesztette, százötvenen megsérültek. A tragédia máig hat az emberekre. A lakosok élete már soha nem lesz olyan, mint régen volt.

Vörösiszap-katasztrófa: Kormányzati garanciát kér a károsultaknak a Jobbik

2014. augusztus 01. 18:02

A vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos kártérítések elmaradása miatt garanciákat kért a kormányzattól a kifizetésekre a Jobbik Veszprém megyei elnöke. Ferenczi Gábor erről pénteken Veszprémben beszélt sajtótájékoztatón.

Vörösiszap-katasztrófa: tanúkat hallgattak meg

2013. április 08. 15:16

Öt tanút hallgatott meg a vörösiszap-katasztrófa miatt indított büntetőper hétfői tárgyalásán a Veszprémi Törvényszék, közöttük a 2010. október 4-ei gátszakadás egyik szemtanúját.

Vörösiszap-katasztrófa: Folytatódott a tárgyalás

2013. február 07. 14:59

Hatósági tanú meghallgatásával folytatódott a vörösiszap-katasztrófa ügyében indult büntetőper tárgyalása a Veszprémi Törvényszéken csütörtökön, miután a büntetőtanács három nap alatt befejezte az eljárás megismétlését.

Vörösiszap-katasztrófa: elölről kezdik a tárgyalást

2013. február 04. 09:47

Változás történt a büntetőtanács összetételében, ezért elölről kezdik a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper tárgyalását a Veszprémi Törvényszéken.

Vörösiszap-katasztrófa: Elhalasztották a hó miatt a tárgyalást

2013. január 18. 10:55

A megyében drámaian romló időjárási helyzet miatt a tanácsvezető bíró február 4-ére elnapolta a vörösiszap-katasztrófa büntetőperének tárgyalását pénteken a Veszprémi Törvényszéken.

Vörösiszap-katasztrófa: Tervező felügyelte az építést

2012. november 27. 15:13

A X. kazetta megépítése tervezői felügyelet mellett zajlott - mondta a létesítmény építésvezetője kedden a Veszprémi Törvényszéken.

Határozatban mondta ki a Parlament a Mal Zrt. felelősségét

2012. március 12. 19:16

vorosiszap-dev.jpgA képviselők 290 igen szavazattal, 46 nem ellenében szavazták meg a vörösiszap-katasztrófa ügyében alakult vizsgálóbizottság jelentésének elfogadásáról szóló határozatot.

38 milliárdba került a vörösiszap-katasztrófa

2012. március 09. 10:38

Több mint 38 milliárd forintot tesznek ki a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban felmerült védekezésnek, helyreállításnak és az újjáépítésnek 2012 március 5-ig összesített költségei; a tárcák és szervezetek a felmerült költségeik fedezetére a katasztrófa elhárítási célelőirányzatból összesen 38,3 milliárd forintot igényeltek a központi költségvetésből - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken.

Vörös por lepte el a cigányokat

2012. február 20. 11:04

Vörös por lepte be Kolontárt. A település polgármestere tart az ajkai timföldgyár területéről származó anyag egészségkárosító hatásától. Tili Károly az InfoRádiónak elmondta, hogy az érintett helyi roma közösség számára ideiglenes lakásmegoldást szeretne biztosítani, de az általa felkeresett hatóságok, hivatalok eddig nem reagáltak a segítségkérésére.

Kolontári katasztrófa: a gátszakadás előtt 76 perccel már riasztottak a műszerek

2012. január 27. 16:38

Percre pontosan rögzítették a műszerek a 2010-es iszapömlés előtti órák eseményeit. A számítógép naplózta azt is, hogy mikor nőtt meg a tározó melletti szivattyúk üzemideje, amiből arra lehetett következtetni, hogy baj van - értesült az MTI Hírcentrum.

Vörösiszap-katasztrófa: vádat emeltek 15 ember ellen

2012. január 19. 15:34

Vádat emeltek a vöröiszap-katasztrófa ügyében tizenöt ember ellen több vétség és bűntett elkövetése miatt - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t. Nagyon tartunk tőle, hogy a kisember viszi majd el a balhét, a szocion oligarchák meg azalatt békésen szivaroznak a páholyaikban.

Már nem szűrnek Devecseben

2012. január 02. 11:39

Megszűnt a Devecserben 2010 őszén felállított egészségügyi szűrőközpont, az elvégzett vizsgálatok nem mutattak ki a vörösiszap-katasztrófával összefüggő, hosszan ható egészségi problémákat.

A vörösiszap is szivárgott, a katasztófát vizsgáló bizottság elnöki jelentése is...

2011. október 25. 18:52

vorosiszap-dev.jpgKözel egy éve vizsgálja a vörösiszap-katasztrófa körülményeit az erre a célra létrehozott parlamenti bizottság. Az eddigi információk szerint eltért az ajkai vörösiszap-tározó átszakadását vizsgáló parlamenti bizottság tagjainak a véleménye arról, hogy milyen körülmények okozták a katasztrófát, mindehhez mennyire járulhatott hozzá a Mal Zrt. kilencvenes évekbeli privatizációja. Egy viszont biztos. A vörösiszap talán a katasztrófa előtt is egy picit, szinte láthatatlanul szivárgott, aztán ömlött, pusztítva. A bizottság október végére ítélte a konszenzusos összefoglalót az ügyben. Az elnöki összegző viszont kiszivárgott... Mint a vörösiszap...

Nem úszhatják meg a fehérgalléros "iszaposbűnözők"

2011. október 04. 12:22

A katasztrófa felelőseit meg kell nevezni és meg kell büntetni, ezzel tartozunk az áldozatoknak, az itt élőknek és az igazságnak - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Kolontáron, a vörösiszap-katasztrófa egyéves évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen.

A magyar munkás, nem a liberális milliárdos viszi el a balhét Kolontár miatt

2011. szeptember 26. 11:28

Négy újabb gyanúsítottat hallgattak ki a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófával összefüggésben. A gyanúsítottak valamennyien a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. jelenlegi és egykori munkavállalói, mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A kárhoz képest nevetséges bírságot kapott a MAL tavalyi iszapömlés miatt

2011. szeptember 14. 15:44

vorosiszap-dev.jpgÖsszesen 135,140 milliárd forint hulladékgazdálkodási bírságot szabott ki a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt.-re a tavalyi vörösiszap katasztrófa miatt a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán a kormany.hu-n.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat