HunHír.info

2019. Napisten hava 16. nap, Zerind napja.

"Szlovákiában” ma hivatalosan is történelmet írtak - kicsodák? Ezek a múlt nélküli kecskepásztorok utódai??

2019. június 15. 14:52

Beiktatták hivatalába "Szlovákia" új köztársasági elnökét szombaton Pozsonyban. Zuzana Caputová személyében először került nő az államfői tisztségbe. A liberális politikus Andrej Kiskát váltotta az ország élén. Kiska korábbi bejelentése szerint pártot alapít és továbbra is aktív kíván maradni a szlovákiai politikai életben.

A hollandiai pénzember be akarja tiltatni Losoncon a templomi harangszót

2019. június 14. 07:49

A „kaland” ott kezdődött, hogy jó pár évvel ezelőtt megvetette a lábát egy "hollandus ingatlankereskedő" vállalkozó a jobb napokat is látott járási székhelyen, és miután nyélbe ütötte zsíros kis üzleteit, elkezdett érdeklődni a közügyek iránt, s a napokban olyan dologba kötött bele, amitől megállt az ütő.

Csak a ratyi gagyira van pénz, Fidesz?

2019. június 14. 06:03

hvim-zaszlos.jpgMegvonta a magyar kormány a pénzügyi támogatást a Toroczkai László alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Felvidéki Magyar Sziget nevű rendezvénytől – írja a Politico. A pozsonyi Új Szó egy hete azt írta, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó nemzetpolitikai államtitkárság támogatja a szélsőjobboldali rendezvényt, amit a felvidéki Alistál községben tartanak a hétvégén.

Felvidéki magyarok tiltakoztak a pozsonyi román nagykövetség előtt

2019. június 13. 18:54

Tegnap az Új Egység Mozgalom civil kezdeményezés szimpatizánsai, felvidéki magyarok, mintegy százan tiltakoztak az Úz-völgyében történt atrocitások miatt.

Az etnikai alapú politizálás mellett tették le a voksot a felvidéki magyarok

2019. május 27. 16:37

Az etnikai alapú politizálás mellett tették le voksukat a felvidéki magyarok - jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke Pozsonyban az EP-választás eredményei kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A Felvidéken már megy a voksolás

2019. május 25. 08:28

felvideki-kitelepitettek.jpgAz állítólagos Szlovákiában "ország"szerte mintegy hatezer szavazóhelyiség nyílt meg szombat reggel hét órakor, és ezzel kezdetét vette az ország történetének negyedik európai parlamenti (EP-) választása, amelyen este tíz óráig voksolhat a csaknem 4,45 millió szavazásra jogosult tót állampolgár és felvidéki állandó lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok. "Szlovákiának" jelenleg 13 EP-képviselője van, ők 2014-ben 8 szlovákiai párt színeiben jutottak be a brüsszeli testületbe.

A tótok bezzeg nem holofilmekre szórják el a milliárdokat!

2019. május 22. 16:03

A készítők elmondása szerint a Szlávok egy történelmi kalandfilm-sorozat lesz, fantasy elemekkel ötvözve, amelyet a szláv mitológia inspirált. Sőt, a TV JOJ még ennél is tovább ment, és a szlávokról szóló sorozatukat a kultikus Trónok harcával hasonlította össze

A Facebook törölte a Felvidéki Magyar Sziget elnevezésű rendezvény közösségi oldalát

2019. május 16. 13:01

facebook250.jpg„A Facebook véleményformáló urai úgy gondolták, hogy önkényesen, indoklás nélkül, végleg törlik a rendezvény közösségi oldalát“ – olvasható a Felvidéki Magyar Sziget szervezőinek közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. Ha törölnek a Facebookról, akkor majd terjed szájról-szájra a híre, hogy minden nehézség ellenére június 14-15-én Alistálon mindenkit szeretettel vár a 12. Felvidéki Magyar Sziget. Két napra újra leomlanak a határok!

Magyar zászlót a magyar himnusz mellé a Felvidéken...

2019. május 15. 15:52

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az "idegen" országok himnuszának éneklését korlátozó rész. A himnusztörvényként ismertté vált jogszabály módosítását nagy többséggel, 107 igen szavazattal, 11 nem ellenében hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás.

Hát, a tótokkal nem megy: Újra elfogadták a Himnusztörvényt

2019. május 10. 12:27

A parlamenti képviselők ismét megszavazták az SNS által beterjesztett ún. himnusztörvényt, a szavazást ma 11:00 órától tartották.A PARLAMENT 86 SZAVAZATTAL TÖRTE MEG AZ ELNÖKI VÉTÓT.

Egyik ámulatból a másikba esnek a régészek Gombaszögön

2019. május 07. 15:50

Befejeződött a tavaly Gombaszögön megkezdett középkori Pálos-monostor régészeti feltárásának egy szakasza a Felvidéken. A jelentős középkori lelőhelyen az egykori létesítmény templomát, idén pedig a hozzá tartozó kolostort - a szerzetesek lakhelyét - tárták fel.

Bevonul a Magyar Honvédség Felvidékre

2019. május 06. 10:03

Május 6. és 12. között újabb katonai gépjárművek haladnak át Szlovákia területén – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Danka Capáková, szóvivő. A Szlovák Honvédelmi minisztérium arra figyelmezteti a lakosságot, hogy május 6. és 12. között újabb szövetséges katonai gépjárművek haladnak át Szlovákia területén.

Nagytárkányi üzenet a magyar nemzet számára – és a jogtiprók felé is!

2019. május 06. 08:16

felvideki-kitelepitettek.jpgItt vagyunk a Tisza kanyarulatánál, ahová határokat rajzolt a huszadik századi nagyhatalmi gőg és önkény, amely az uzsorások és fegyvergyártók hasznát valamint az emberiség szenvedéseit gyarapította, és egy évszázada súlyos árnyékot vet az európai műveltség értékeire, igazságérzetére és becsületére. Ez az a táj, amely már legalább két évezred óta a szkíta, hun, avar és ugor elődeinknek otthona, amely itt érlelődött magyarrá nyelvében, hagyományaiban, szokásaiban és írásbeliségében is.

Himnuszunk a szabadságunk – közösen énekelték a Himnuszt pozsonyi parlament előtt

2019. május 05. 18:25

himnusz-erkel250.jpgA himnusztörvényre reagálva a Himnuszunk a szabadságunk csoport ma délutánra tüntetést szervezett a pozsonyi parlament épülete elé. A dátummal kapcsolatban Samu István, a csoport vezetőségi tagja már korábban, a gútai tájékoztatón elmondta: azért május 5-én délután két órára szervezték meg a tiltakozást, mert a szlovák törvényhozás május 9-én tárgyalja újra az állami jelképekről szóló törvényt.

Az USA nélkül nem lett volna Csehszlovákia, akkor pedig a szlovákok elmagyarosodtak volna

2019. május 04. 10:42

Peter Pellegrini szlovák kormányfő washingtoni látogatása nem meglepő, az USA részéről ez része közép-európai kapcsolatainak újból felélesztésére tett kormányzati törekvéseknek – mondta Rastislav Káčer egykori washingtoni szlovák nagykövet a Hospodárske Noviny online tévés csatornáján.

Bevitték a cigány vajdát a nyitrai kórházba, erre meg a 150 híve nem fért a bőrébe

2019. május 04. 09:28

Szerda délután beszállították a roma vajdát a nyitrai kórházba, miután egy mulatságon összeesett. A gyógyintézet előtt erre rengeteg roma híve csoportosult össze, vagy 150-en gyülekeztek az épület mellett. Hangosak voltak és rendbontást okoztak - nyilatkozta az intézet szóvivője, Tatiana Timková.

Ma Párkányba érkeznek az Éjjeli Farkasok

2019. május 04. 06:54

motoros-sas.JPGA napokban Szlovákián is keresztülhalad az Éjjeli Farkasok néven elhíresült orosz motorosbanda. A nacionalista motorosklubot Putyin közeli barátja vezeti. A banda ma este Párkányban éjszakázik. A nacionalista motorosklub minden évben megemlékezik a II. világháborúban aratott szovjet győzelemről, hosszú motorkerékpár-túrát szerveznek egészen Berlinig. A rendezvény idén a Győzelem útjai – Berlin 2019 címet viseli.

Száz éve volt a komáromi tömegmészárlás - itt is magyarokat öltek!

2019. május 03. 17:34

gyertyak.jpgA 100 éve történt komáromi áttörésre emlékeztek a helyi katolikus temetőben, ahol annak 102 áldozatát közös tömegsírba temették 1919. május negyedikén. A csehszlovák katonák akiket értek, halomra gyilkoltak. Az elkapott magyarokat egytől egyig felkoncolták. A megtalált embereket általában lövés nélkül kínozták és ölték meg a csehszlovák legionisták.

"Európának vissza kell térnie a hagyományos kereszténydemokrata értékekhez"

2019. május 03. 16:04

Európának fordulatra van szüksége, visszatérésre a hagyományos kereszténydemokrata értékrendhez - jelentette ki Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti (EP) képviselője és képviselőjelöltje a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol sajtótájékoztatón ismertették a párt EP-választási programját pénteken.

Komáromi véres május 1-je.: “Csak az ősi magyar nemzeti önszervező erő segíthet“

2019. május 01. 18:25

Az 1919. május elsejei komáromi áttörés 98. évfordulója alkalmából az Egy Jobb Komáromért polgári társulás a dél-komáromi Endresz Csoport Egyesülettel együtt koszorúzással egybekötött megemlékezést rendezett a hajdani véres vasárnap magyar áldozatainak észak-komáromi katolikus temetőben található tömegsírjánál.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat