HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Főnix Projekt Bösztörpusztán

2010. augusztus 22. 09:45
A hírt jobbit küldte be.

Az "informatikai adó és függőség eltörlésére" indított kezdeményezés a Főnix Projekt immáron több mint két éve indult és napjainkban zárult, amely a magyarság informatikai és információkezelésének támogatására, a magyar gazdaság élénkítésére jött létre. A projekt kiváló nemzetközi lehetőségek - korlátlan és ingyenes rendszerek alkalmazására buzdítja a magyar magánszemélyeket vállalkozásokat és közösségeket.

Menedék - Pálfi

Bösztörpusztán lépett ki a nyilvánosságra az ország egyik legjelentősebb gazdasági célú informatikai támogatása a Főnix Projekt, (bővebben itt: http://jobbit.hu/ ) amelynek célja a magyarság újraéledésének informatikai támogatása. (A Főnix elégetve önmagát 300 évente poraiból újjáéled ezért a feltámadás, újraéledés szimbóluma.)

A projekt célja volt összeállítani ingyenes rendszerekből egy felturbózott operációs rendszert, kiegészítve grafikai, multimédiás és irodai alkalmazásokkal, valamint integrálni egy nagyobb értékű (15-20 milliós) ERP-CRM és csoportmunka alkalmazást is, amelyet INGYENESEN ad át magyar vállalkozásoknak.

A projekt ideológiája egyedülálló, ugyanis csak magyar vállalkozásokat és magánszemélyeket támogat, ezért bizonyos közösségekben ellenérzést váltott ki, egyes vélemények szerint kirekesztő, irredenta, soviniszta és nacionalista.

A projekt indítója és szponzora szerint egyszerűen patrióta, és mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen személyeket és csoportokat támogat. Itt ugyanis a cégekre vonatkozólag minimum 60%-os magyar tulajdonlást kell igazolni a támogatáshoz - a projektszponzor fenntartja a jogot, hogy bizonyos érdekcsoportok támogatását pedig egyszerűen megtagadja (multinacionális és globális érdekcsoportok, vállalkozások és intézetek nem támogatottak). Kiemelten fontos lesz, az eredeti (nagy) Magyarország magyarságának támogatása.

A projekt indítóinak meggyőződése, hogy a jövő fegyvere az információ birtoklása és kezelése. Egyáltalán nem véletlen, hogy a nagyhatalmak a média kezelését viszik tökélyre, hiszen aki az információkat bírja, az a hatalom letéteményese. A sajtó és a megfelelő információ kezelés, kormányokat támogathat, dönthet meg, társadalmakat boríthat fel egyik pillanatról a másikra, hiszen gondoljunk bele, egy megfelelően időzített hír komoly társadalmi változást vonhat maga után. (Lásd: őszödi beszéd)

Az országunk függősége, integrációs kérdései mindannyiunk számára világosak, tudjuk, hogy a nemzetközi befolyás országunkban mekkora. Azt azonban kevesen tudják, vagy ismerik be, mennyi pénzt költünk arra, hogy bennünket - megfelelően kezelt - információs rendszerekkel lássanak el, sőt bizonyos célból információkat gyűjtsenek rólunk, személyes és gazdasági tevékenységünkről egyaránt. Sok 100 milliárd forint vándorolt már a hazai zsebekből a nemzetközi szoftverfejlesztő cégekhez licencdíj gyanánt. Ebből a pénzből pedig árvízi védelemre, banki károsultakra, oktatásra, szociális támogatásokra és munkahelyteremtésekre fordíthattunk volna.....

A Magyarok Országos Gyűlésének Találmányok és fejlesztések házában mutatkozott be a Főnix Projekt amelynek fő célja, hogy az ingyenes és nyílt forrású rendszerek hazai alkalmazásait biztosítsa és népszerűsítse, jelentős gazdasági megtakarításokra sarkallva ezzel a felhasználókat.

A projekt tartalmaz minden olyan szoftvert, amire szüksége lehet egy magánszemélynek, vállalkozásnak, intézménynek. A kiállító-fejlesztő stratégiai kapcsolatban áll a Világfa Fejlesztői Közösséggel és a Linuxempire közösséggel (Kezdőbarát linux fórummal) is.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat