HunHír.info

2019. Napisten hava 16. nap, Zerind napja.

Komoly fenyegetést jelenthet az Avaaz

2019. május 24. 08:03
Hunhír.info

kem-500.jpgMég a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-hálózat egyéb jogvédő szervezeteinél is sokkal hatékonyabbak az Avaazhoz hasonló alakulatok, hiszen utóbbiak közvetlenül az emberekhez fordulnak, és arról győzik meg őket, hogy olyan képességeiket fejlesztenék, mint például a vitakultúra, vagy arra tanítanák meg őket, hogyan kell megszervezni egy közösséget – jelentette ki lapunknak Földi László biztonságpolitikai szakértő.

Menedék - Atilla

Mint megírtuk, a vezetőin keresztül szintén Soros Györgyhöz kötődő Avaaz kontinens­szerte próbálja befolyásolni az európai parlamenti választásokat, egyebek mellett Facebook-oldalak feljelentésével, letiltattatásával. Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója kifejtette: az Avaaz és társai apránként próbálják az embereket aktívvá tenni, hogy igényeik szerint bármikor bevethetők, mobilizálhatók legyenek. Szavai szerint kis közösségeket mikroszinten vonnak be aktív politikai szerepbe, és ezt a fentebb is említett álcázott formában teszik, így rövid távon nem látható a károkozás mértéke.

– Mindemellett nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, hiszen a hálózatépítésük célja, hogy elbizonytalanítsák az embereket, vagy egyértelműen elfordítsák őket a kormánypártoktól, s ez destabilizálhatja az országot. Azonban amíg a másodszándékkal nem lépnek elő, nehéz ezek ellen a szervezetek ellen jogilag védekezni – mutatott rá Földi László.

Hozzátette: az emberek megtévesztésére alapozva a hatalmon lévő kormányokkal szemben több államban – például Ukrajnában és Venezuelában – is sikerült hasonló forgatókönyv szerint tömegfellépést kiváltania a hálózatépítő alakulatoknak, s ezzel jelentősen rontották ezeknek az országoknak a politikai integritását.

Földi László arra is kitért: az is nehezíti a fellépést az említett alakulatokkal szemben, hogy Magyarországnak például nincs a Facebookhoz hasonló saját felülete, emellett az Avaazhoz hasonló formációk azért is előnyösebb helyzetben vannak, mert több évtizede kezdték a hálózatépítési munkájukat, amely mostanra ért be.

Mint megírtuk, a 2006-ban alapított Avaaznak több mint 51 millió támogatója van, és a világ több országában, számos alkalommal manipulált választásokat, népszavazásokat.

A tavaly áprilisban tartott magyar országgyűlési választásokon „taktikai szavazásra” buzdítottak, míg például Kanadában a Soros Györggyel jó kapcsolatot ápoló, a milliárdos tanácsait megfogadó Justin Trudeau mellett kampányoltak.

Franciaországban ugyancsak a liberálisok oldalán, Macron érdekében avatkoztak be: egyebek közt sms-ekkel, videóüzenetekkel, telefonhívásokkal és átragasztott plakátokkal uszítottak a jobboldal ellen.

Komoly erőket mozgattak meg Olaszországban is, ahol – ahogy ők fogalmaztak – a „szívüket kitették” a „szélsőjobb”, vagyis a bevándorlásellenes Liga előretörésének megakadályozása érdekében.

magyar nemzet

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat