HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Szobrot Horthy Miklósnak!

2019. július 20. 10:06
Hunhír.info

Ma van száz éve annak, hogy – rögzítsük – 1919. július 20-án Szegeden megszentelték a Nemzeti Hadsereg zászlaját. A sereg fővezére Horthy Miklós lett. Ez előtt tisztelegve tartott pénteken megemlékezést és 100 perces díszőrséget a Fejér Szövetség az Országzászló téri emlékműnél.

Menedék - Baráthosi

Száz évvel ezelőtt Szegeden fogadalmat tett a Nemzeti Hadsereg, és zászlóbontással, zászlószenteléssel indította el azt a folyamatot, amely hazát és nemzetet mentett...
– kezdte megemlékező szavait Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke.

Sajnos a történelemkönyvekből kimarad az a történet, hogy ha ez a sereg nem fog fegyvert, ha a szegedi gazdák nem sorakoznak fel Horthy Miklós fővezér kérésére, felhívására, akkor ma Szegeden szerbül beszélnének, Sopronban talán népszavazás sem lett volna, és Észak-Magyarországon csehek és szlovákok masíroztak volna.

A társelnök arról is beszélt, hogy az első világháború után hazánk politikai vereséget szenvedett, a beálló anarchia tetézte a bajt. Véleménye szerint tehát az 1919-ben zászlót bontó Nemzeti Hadsereg felállításának eredménye, hogy nem lett még a mainál is, a trianoni diktátum határainál is kisebb Magyarország.

Boór üdvözölte a Szegedről Székesfehérvárra érkező vendégeket. – Abból a városból jöttek, amelyik a Nemzeti Hadsereg szülőhona volt...– mondta. Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke rámutatott, Szegedet anno francia csapatok szállták meg, ezután: – Alakult meg a napfény városában a Nemzeti Hadsereg – olvasott fel egy visszaemlékezést.

Ettől a pillanattól kezdve nem lehetett mást hallani a szegedi utcákon, csak hogy éljen Horthy Miklós, éljen a Nemzeti Hadsereg! – folytatta. Zetényi Csukás később azon véleményének adott hangot, hogy Szeged városában ma csak halkan lehet kiejteni Horthy nevét. A Horthy Miklós Társaság elnöke ajándékul felajánlotta Csák Attila Horthy-mellszobrát Székesfehérvár polgárainak. Boór Ferenc úgy fogalmazott: mindent megtesznek azért, hogy méltó helyet találjanak az alkotásnak.

Majer Tamás- feol.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat