HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Az ukrán választás előtt felgyújtották a járási képviselő szállodáját

2019. július 21. 17:39
Hunhír.info

langok.jpgEgy nappal az ukrajnai választás előtt felgyújtották egy volóci járási képviselő szállodakomlpexumát, amelyben a tűz teljesen elpusztította az épületet, valamint a hozzá kapcsolódó autómosó egy részét. Az ukrán hatóságok szándékosságot sejtenek az ügyben, itt az újabb, nagyon durva magyarellenes attrocitás Ukrajnában. A gyújtogatás ismeretében mindenesetre furcsa, hogy az ukrán szervek napközben arról adtak tájékoztatást, hogy komolyabb attrocitások nélkül zajlik a parlamenti választás.

Magyar Menedék - Raffay

Felgyújtották egy járási képviselő vendéglátó egységét - számolt be az újabb tragikus történésről a Kárpátalja.ma nevű honlap. A lángok július 20-án csaptak fel egy volóci járási képviselő alsóvereckei szállodakomplexumában.

A tűz teljesen elpusztította a szálloda épületét, valamint a hozzá kapcsolódó autómosó egy részét. Az előzetes információk szerint gyújtogatás történt.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltsége szerint az esetnek nincsenek sérültjei.

Mint ismert, áldatlan állapotok alakultak a mai ukrajnai választást megelőzően, mivel egyes politikai szereplők a szavazók magyarellenes érzelmeire próbáltak rájátszani. Ennek látványos példája volt az, amikor Salánkon a település magyar polgármesterének házát – választási csalás gyanújára hivatkozva – fegyveres rendőrök szállták meg. Az eset akkora felháborodást eredményezett a helyi magyarok között, hogy demonstrációt szerveztek nem tetszésük kifejezése érdekében. Brenzovics László, KMKSZ elnöke arról beszélt a megmozduláson, hogy fokozódik a nyomás a kárpátaljai magyarokon az ukrajnai parlamenti választások előtt, és további provokációkra is lehet számítani, azonban őket nem lehet megfélelmíteni. Pár nappal később az M1-en úgy fogalmazott, hogy az ukrán politikusok még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy ellenségképet gyártsanak, és ehhez a kárpátaljai magyar kisebbséget is "felhasználják".

A magyar-ukrán viszony megromlása oda vezethető vissza, hogy a korábbi ukrán parlament elfogadta a kifejezetten a magyar kisebbség ellen irányuló nyelvtörvényt és oktatási törvényt. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért felelős államtitkára tegnap a Hír TV-nek elfogadhatatlannak nevezte a döntést, mert szerzett jogokat vesz vissza a kisebbségektől.

A politikus reményét fejezte ki, hogy Volodimir Zelenszkij az új ukrán elnök elődeihez képest változtatni fog Kijev politikáján, akinek pártja amúgy a mai voksolás abszolút esélyese. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pedig azt mondta kedden Beregszászon, hogy Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával való kapcsolatak a jövőben jelentősen javuljanak, és olyan együttműködés jöjjön létre, amely jó Ukrajnának, jó Magyarországnak és jó a kárpátaljai magyarságnak.

A gyújtogatás ismeretében mindenesetre furcsa, hogy az ukrán szervek napközben arról adtak tájékoztatást, hogy komolyabb attrocitások nélkül zajlik a parlamenti választás.

origo

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat