HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Kövér-ügy: Izrael hazudik

2012. június 26. 15:12
Szalay László - Hunhír.info

Korábban többször is írtam már róla: vasárnap az izraeli parlament elnöke „nemkívánatos személynek” nyilvánította Kövér Lászlót, s visszavonta azt a meghívást, amelyet a közelgő jeruzsálemi Wallenberg-konferenciára küldött a magyar házelnöknek. Kövér kabinetfőnöke vasárnap esti nyilatkozatában közölte: a levél okafogyott, mert néhány nappal korábban jelezték már az izraeli félnek, hogy Kövér László más irányú elfoglaltsága miatt nem utazik Izraelbe.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Azóta is tart a vita: ki és mikor küldött levelet. Az izraeli külügyminisztérium tegnap megerősítette: „az izraeli parlament elnöke a meghívás visszavonásáról június 20-i levelében értesítette a magyar házelnököt”. Az idézetnek kettős jelentése van: 1./ június 20-án kelt a levél; 2./ június 20-án küldték el a levelet. Az izraeli parlament, a Kneszet szóvivője azt állította, hogy Reuven Rivlin Kneszet-elnök „június 20-án írt levelet Kövér Lászlónak, amit hivatalosan eljuttattak a magyar félnek”. A szóvivő hozzátette:

„Budapestről egy nappal később, június 21-én kaptunk választ, amelyben arról értesítettek bennünket, hogy technikai okok miatt nem Kövér László házelnök, hanem a magyar államfő vesz részt a konferencián. A levélben nem reagáltak azokra a kifogásokra, amelyek miatt Reuven Rivlin visszavonta Kövér úr meghívását.”

Ezek szerint június 20-án küldte el az izraeli fél Kövérnek a lemondó levelet, a magyar házelnök pedig másnap közölte: nem tud utazni, helyette Áder János vesz részt a konferencián.
Hát mit mondjak, nem életszerű ez a történet. Miért küldene Kövér ilyen választ izraeli partnerének?
Az Országgyűlés Hivatala hétfő este közleményt adott ki, melyben ez áll:

„Reuven Rivlin, a Knesset elnökének Kövér László házelnök úrhoz írt levelét az Izraeli Nagykövetség a mai napon, 2012. június 25-én 11:44 órakor küldte el az Országgyűlés Hivatalához.”

A két fél merőben mást állít, valaki tehát nem mond igazat. Valaki hazudik. Írtam már korábban, hogy az izraeli levelet kiszivárogtató Jerusalem Post azt írta, hogy Rivlin június 24-én, vasárnap írta meg levelét. Ez az „apróság” idehaza nem kapott teret a médiában, pedig az időpont megjelölése azt bizonyítja, amit eddig is tudtunk: nem Kövér, hanem az izraeli fél hazudik.

Kövér László június 21-én, csütörtökön jelezte a Kneszet elnökének, hogy nem tud részt venni a jeruzsálemi konferencián, erre a levél címzettje vasárnap visszavonta Kövér meghívását. Hogy miért? Mert a cionisták nem szeretik, ha valaki átlát rajtuk. Ha valaki észreveszi, milyen forgatókönyv alapján dolgoznak, s kicselezi őket. Márpedig Kövér ezt tette: tudta, hogy az ún. „Elie Wiesel”-nek írt csütörtöki levelét nem fogják szó nélkül hagyni. Ezért a „Wiesel”-nek küldött levéllel egy időben Izraelbe is elment az üzenet: Kövér helyett Áder utazik. Nagy húzás volt.

Eddig is úgy éreztem - meg is írtam -, hogy a „Wiesel”-nek írt levél következménye volt az izraeli lépés. A cionista külügyminisztérium és a Kneszet szóvivője hazudott: Rivlin nem küldött levelet június 20-án Kövér Lászlónak. Erre nemcsak a Jerusalem Post hivatkozott cikke a bizonyíték, hanem a jeruzsálemi rádió magyar adása is, amely tegnap hosszan foglalkozott ezzel az „üggyel” (a negyedik perc táján kezdődik az „ügy” ismertetése). A műsorvezető elmondta, miért nyilvánította a Kneszet elnöke „nemkívánatos személynek” Kövér Lászlót a júliusi Wallenberg-konferencián:

„A döntés hátterében az áll, hogy Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke az állami kitüntetéséről a Nyirő újratemetéshez kapcsolódóan lemondó Elie Wieselnek írt válaszlevelében azt írta, hogy Nyirő József nem volt háborús bűnös, nem volt fasiszta és nem volt antiszemita.”

Világos (bár kissé magyartalan) beszéd: a döntés hátterében – tehát az izraeli levél megszületésének a hátterében – az állt, hogy a magyar házelnök „Elie Wieselnek” küldött válaszlevele kiborította a bilit Izraelben. Ezt egyébként előre lehetett sejteni: ezek a zsidók ugyanis elvárták, hogy Kövér majd megalázkodik, bocsánatot kér. Éppen az ellenkezője történt, s ezt ők nem viselik el.

Na de itt van a bibi. Kövér László június 21-én küldte el válaszlevelét a „holocaustos” szélhámosnak, az ún. „Elie Wieselnek”, aki másnap – azaz június 22-én, pénteken délután – hozta nyilvánosságra a házelnök levelét. Tehát nem sokkal sabbat beállta előtt. Sabbatkor pedig zsidó nem ír levelet, ezért született meg a Rivlin-levél június 24-én, vasárnap.

Az izraeli rádió magyar adása is bizonyítja, hogy az izraeli fél hazudott: ha Kövér László június 22-én nyilvánosságra hozott levele áll az izraeli döntés hátterében, akkor miként lehetett a június 22-én megjelent levél kapcsán június 20-án elutasító levelet írni?

Az idő árja nem folyik visszafelé. Az idő árját nem lehet visszafordítani. Erre még egy kiválasztott sem képes. Ez ennek az „ügynek” a tanulsága.

Kövér László tehát nem hazudott. Izrael viszont igen: nem adhatnak mást, csak mi lényegük.

Utóirat: Áder János köztársasági elnök tegnap Brüsszelben ezzel az üggyel kapcsolatban így fogalmazott:

„De közben úgy látom, történt itt valami félreértés, legalábbis egy diplomáciai malőr. Hadd értékeljük ezt kellőképpen, ha hazaértünk, és meglátjuk, hogy ebből mi következik.”

Ezt a szöveget sokan úgy értelmezték: Áder nem tudja, mit művelt Kövér. Ez nem igaz. Az áderi szavak jelentése más: a „diplomáciai malőr” az, hogy az izraeli fél a sajtón keresztül üzent, majd másnap elküldték a korábban kiszivárogtatott levelet a magyar félnek. Ez nem malőr, hanem botrány. Ráadásul az izraeli levél fölösleges volt, hiszen Kövér már korábban lemondta részvételét. Ha Áder János gerinces ember, akkor a fenti történések ismeretében nem utazik Izraelbe. Nem asszisztál egy gyalázathoz, egy hazugságsorozathoz.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat