HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Prohászka Ottokár, „geci papok” és a KDNP – avagy néhány szó a gyávaságról

2012. július 15. 18:38
Szalay László - Hunhír.info

prohaszka_ottokar.jpgNéhány napja Harrach Péter kereszténydemokrata képviselő Prohászka Ottokár munkásságát méltatta néhány mondatban. A parlamenti beszéd persze ellenérzést váltott ki a gyűlölködők táborában, s ma délelőtt a Demokratikus Koalíció már azt követelte: távozzék a közéletből a Prohászka-védő politikus. Mert – írta egy Niedermüller Péter nevezetű „demokrata” – aki Prohászkát méltatja, az egyben tagadja az ún. „holocaustot”. A történetnek azonban vannak érdekes mellékszálai is.

Menedek - Engdahl

Amikor néhány napja értesültem Harrach beszédéről, tájékozódás céljából ellátogattam a KDNP honlapjára. A honlap baloldalán, a vezető anyagok között ezt leltem:

„Prohászka életművét és személyiségét nem lehet megítélni a szövegkörnyezetből kiragadott és korától...”

A csonkán maradt szöveg után ez állt: „tovább a facebookra”. Kattintottam, s kikötöttem Harrach Péter fészbuk oldalán. Ahol mindössze egy rövid mondat méltatta a nagy püspök életművét – a mondat elejét előbb idéztem.

Meghökkenve láttam, hogy már több gyalázkodó hozzászólás sorjázott Harrach Péter bejegyzése alatt. A gúnyolódók sorát az egykori szabaddemokrata ifjú, Merker Dávid nyitotta meg, az ő hozzászólását már szaftosabb szövegek követték. Vettem egy nagy levegőt, s a gyalázkodó állítások ténybeli tévedéseit lajstromba szedtem egy hosszabb hozzászólásban. S mivel válasz érkezett az egyik Prohászka-gyalázótól, újabb észrevételekkel éltem. Ez utóbbi hozzászólásomat azzal fejeztem be: nem értem, miért a zsidókhoz való viszony alapján ítélik meg jeles történelmi személyiségeinket. Azt is leírtam, hogy ezt a „megközelítést” – valamint az ún. „holocaust” állandó emlegetését – betegesnek találom, ráadásul elég öreg vagyok már ahhoz, hogy ezeket a dolgokat mély, derűs unalommal szemléljem.

Ez volt tegnap. Ma dél körül ismét ellátogattam Harrach Péter fészbuk oldalára – s nagyon meglepődtem. A képviselő úr Prohászkáról szóló bejegyzése eltűnt. S vele együtt a hozzászólások is. Harrach Péter tehát törölt, nyoma sem maradt Prohászkának, s a személye körül kialakult – szerény személyem által generált - csekély vitának. Mintha semmit nem írt volna Harrach, mintha senki nem kommentálta volna rövid szövegét.

Sajnos hibát követtem el, nem mentettem el tegnap Harrach szövegét és a kommentárokat. Szerencsémre a képviselő úr törlése nem volt egészen sikeres: a KDNP honlapján ugyanis ma is meglelhető a fentebb idézett csonka mondat, s aki a „tovább a facebookra” szövegre kattint, ezzel az üzenettel találkozik: „A kért oldal nem található”. Tehát volt bejegyzés, csak eltűnt.Vajon miért törölt fészbuk oldalán Harrach Péter? Talán azért, mert vettem a bátorságot, s felszólaltam a Prohászka-mocskolás ellen? Nem, nem – nem helyezem magam ilyen magas polcra. A magyarázat vélhetően nagyon egyszerű: Harrach Péterben bizonyára működésbe lépett a mai „jobboldali” és „keresztény” elit szervilizmusa. Az irányvonaltól senki nem térhet el.
Mindez persze szót sem érdemelne, ha ugyanakkor azt tapasztalnánk, hogy a törlés nem reked meg a „Prohászka” és a „zsidó” szónál. Pedig megreked. Annyira megreked, hogy a KDNP hivatalos fészbuk oldalán olvasható gyalázatos bejegyzésekre senki sem reagál. Még Harrach Péter sem, pedig ő a „párt” egyik alelnöke. Úgy látszik, az alább idézendő mocsokhalomra ő nem annyira érzékeny. Szomorú.

Viszonylag friss hír: 45 éves korában meghalt Dunaföldvár kormánypárti polgármestere. A KDNP fészbuk oldalán – a „Mások legutóbbi bejegyzései” fejléc alatt – egy Péter Király nevű honpolgár az alábbi szöveget tette közzé:

„Kérlek, Istenem, többet, többet, gyorsabban, gyorsabban.....ja és ha kérhetem, orbán és semjén legyen a következő, végül az utolsó kis pártkatonáig.
Túl fiatalon(?): Meghalt a fideszes városvezető”


S alatta a hír „linkje”. Ez a kegyelsértő, gyalázatos bejegyzés csütörtökön került fel a KDNP honlapjára. Most vasárnap van, délután fél hat. S az idézett szöveg még mindig ott virít a kisebbik kormánypárt fészbuk oldalán.

De nem ez az egyetlen fölháborító szöveg az oldalon. Június 23-án – ismétlem: június 23-án! – került fel az alábbi bejegyzés a kereszténydemokraták oldalára:

„Mire kértek,hogy segitsünk nektek,hogy több embernek tudjatok hazudni. vegyétek már észre, hogy ti csak utálatos férgek vogytök a geci papokkal eggyüt. Mért nem tüntok el a bu...............csába. Elég volt már belőtetek.”Szóval „férgek” és „geci papok”. Meg „bu…csába”. Az idézett szavakat egy Imre Kovács nevű mélykeresztény tette közzé a KDNP fészbuk oldalán három héttel ezelőtt, s máig nem törölte senki. Harrach Pétert sem zavarja. Vajon miért? Mert szólásszabadság van?

Soha nem tartottam sokra a KDNP név alatt futó társaságot. Friss tapasztalataim azt igazolják, hogy ez a gyülekezet csak nevében keresztény. Nekik tényleg semmi közük Prohászka Ottokárhoz. Se Harrachnak, a szervilis „törlő”-nek, se a többi mameluknak.

S hogy világos legyen, mire gondolok, hadd idézzem Prohászka Ottokárt (nem adom meg a lelőhelyet, tessenek kutakodni). Az alábbi szöveg azért is aktuális, mert nemsokára kezdődik a „tárgyalás” az IMF küldöttségével:

„Igaz, hogy a zsidóság nagyon alkalmas arra, hogy a kereszténységet félreértse. Nem arról van szó, hogy a zsidókat agyonverjük; itt tisztán védelmi harcról van szó. Mi azt akarjuk, hogy itt maradhassunk, hogy itt mi legyünk az urak. Mikor azt mondom, hogy ’urak’, mintha a székek lengenének. Úgy van. Itt ma mások az urak. Aki a gazdaságban az úr, az az igazi úr. Pénz beszél – kutya ugat. De nemcsak a kutya ugat. Ugatnak a szónokok is, vagy legalább is levegőbe beszélnek. De az az erő, mely a virilista-táblákról olvasható, mely a nemzet életét biztosítja, az annak a kezében van, akinél a föld, a gazdaság. Az alapot a gazdaságnál kell kezdeni, különben olyan munkát végzünk, mintha a házat első emeletnél kezdenénk építeni.”

Tetszik érteni, „kereszténydemokrata” urak? Lehet „törölgetni”, sunyi módon lapítani, zsíros apanázsú mameluk életet élni. A jövő útja más: Prohászka Ottokár ma is iránytű a keresztény magyarságnak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat