HunHír.info

2018. Újkenyér hava 14. nap, Özséb napja.

Miként lehetne egyszer s mindenkorra felszámolni a balliberális holdudvart?

2018. augusztus 11. 15:51

Szakács Árpád – kinek híres, kinek hírhedt – elemzéssorozata (Kinek a diktatúrája?) legújabb, tizenkettedik részét („Migránssimogató akciók állami támogatással”) olvasva, a benne közölt tragikus tényekkel szembesülve óhatatlanul is az jut az eszébe az embernek megint, mennyire nem új keletű jelenség áll előttünk.

Tompó-egyperces: Futóbolondok

2018. augusztus 05. 23:58

jurtak-250.jpgPersze nem így hívják magukat, hanem például ultrajobboldaliaknak. Vegyünk néhány tipikus esetet! Az egyik reggel jurtában ébred és Tengrihez fohászkodik, délben magyar apostoli királyságot vizionál (amelyben ő a király, természetesen), este meg Szálasit élteti. A másik éppen Szálasi éltetésén fellelkesülve másnap (másnaposságát ki sem heverve) Jézus szkíta királyfiúi minőségéről monologizál vagy másfél órát a kamera előtt, amit aztán felnyom a „világháló”-ra (mert mindent az egy Ősten nyelvén, vagyis magyarul mondunk).

Nyirő József a magyar életerőt hirdette

2018. július 29. 11:05

Nyiro_Jozsef_500_tompo-hunhir-foto.jpg1889. július 28-án, vagyis ma 129 éve született Nyirő József erdélyi magyar író. Nyirő József, a legendás székely írófejedelem, aki úgyszólván minden egyes sorával a ma oly hiányzó magyar életerőt hirdette, tudva, hogy a győztesek soha nem adják fel a harcot, akik viszont feladják, sohasem győzhetnek, továbbá, hogy azt bárki fel tudja adni, hiszen az a legkönnyebb, de aki kitart akkor is, amikor mindenki megértené, hogy összeomlik, az az igazán erős!

Aki bliccel, ne utazzon!

2018. július 24. 11:32

Valaki feltett egy videót fészbúkjára, amint egy budapesti aluljáróban közteresek szorítanak falhoz egy bliccelő férfit. Merthogy milyen dolog egy háromszázötven forintos jegy hiánya miatt vegzálni egy szerencsétlen kispolgárt, ugye?

A pápa felszólított minden európai uralkodót, segítsék a magyart

2018. július 22. 15:41

Ma, a pünkösd utáni kilencedik vasárnap evangéliumi szakasza különösen is fontos – sőt égbekiáltóan fontos! – igazságra figyelmeztet bennünket: „Az időben, amint Jézus Jeruzsálemhez közeledett, látván a várost megsiratá azt, mondván: Vajha te is megismerted volna legalább ezen a te napodon, amik békességedre szolgálnak, most pedig el vannak rejtve szemeid előtt!” (Lk 19, 41-42)

Budapest nem a mienk – de akkor kiké?

2018. július 16. 13:44

budapest250.jpg„A magyaroknak nincs mit büszkélkedniök Budapesttel. A zsidó ész, szorgalom, intelligencia csinálta meg ezt a szép várost, valamint az teremtette meg az ország tagadhatatlan nagy fejlődésének előfeltételeit is.” Nem, nem mai sorok ezek. Kezembe vettem a „Katholikus Hitvédelmi Folyóirat” 1895-ös évfolyamát – hja, akkor még volt ilyen orgánum is –, s a „Zsidó hencegés” című cikkére lettem figyelmes:

Követeljük a homoszexuális felvonulások hazánkban való betiltását

2018. július 10. 10:14

pride-2016-hitleres-500.jpgNem mentem el a szombati Pride ellentüntetésére – nehogy rosszul legyek a deviánsoknak már a puszta látványától is. Amire hajlamos vagyok. (Ha valaki még netán nem tudná: gyűlölöm a liberalizmust.)

Viselkedni tudni kell – pláne templomban

2018. július 06. 11:49

„Van üres formavadászat, amely nagyképűvé és mesterkéltté teszi az embert, de vannak bizonyos szabályok, amelyek finommá, úrivá teszik megjelenésedet, föllépésedet, emberekkel való érintkezéseidet, ezek a törvények szó szerint nincsenek benne sem a Tízparancsolatban, sem az országok törvénykönyveiben, mégis kötelezők, semmibe vevésük már magában hordja ítéletét: hiába végzed el a gimnáziumot, egyetemet, ha az életnek ezeket a hajszálfinom fegyelmi szabályait nem oltottad véredbe, faragatlan alaknak fognak tartani.”

Írástudó az írástudatlanok között

2018. június 12. 21:36

Amikor Sztálin meghalt, szinte mindenki fellélegzett. Máskülönben vannak pillanatok, amikor mindenki gyászol.

Hová lett Franciaország?

2018. június 04. 19:44

templom.jpg1920. június 4-éért gyakorta szokás a franciákat szidni. Hadd ne nyissunk most vitát arról, mennyire jogos ez, annyi azonban bizonyos, hogy ezzel az országgal (is) jó régóta komoly bajok vannak.

Óriás a törpék között

2018. május 21. 00:30

ver-500.jpgWass Albert így tekintett az ötven évvel ezelőtt, 1968. május 20-án elment Marschalkó Lajosra, aki számos könyve – mindenekelőtt a „Világhódítók” és az „Országhódítók” – kapcsán ma már azért nem teljesen ismeretlen az olvasóközönség előtt.

Anya, apa? Betiltandó szavak!

2018. május 06. 23:31

csango-anya-lanyaval.jpgBősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvezetője azért harcol, hogy Magyarországon töröljék el a hivatalok az „anya” és „apa” megnevezéseket. Anyuka helyett a keresztnév használata lenne üdvös.

Az anyaság a nő lényegi hivatása

2018. május 05. 17:15

anyasag.jpgDe szép is lenne, ha közéleti személyiségek vallanának erről. Mindenekelőtt édesanyák. Kik, ha nem – ők? Folyathatnók még ezernyi, hasonlóan hiteles citátummal, egy azonban így is biztos, éspedig az, amit Novák Katalin mondott: az anyaság a nő lényegi hivatása. A többi, ha van, ezen felül jön. Nem kötelező ezzel egyetérteni, mondhatnók persze, de attól még ez így van. A Teremtő akarta így és – jól.

Harminckét késszúrással végeztek vele

2018. május 01. 13:00

brenner-janos500.jpgMa avatták boldoggá Szombathelyen Brenner János atyát, akit 1957. december 14-ről 15-re virradó éjjel brutális kegyetlenséggel gyilkoltak meg a kommunista hatalom pribékjei.

Mivé lett Németország?

2018. április 20. 22:06

nemet-rohamalakulat-500.jpgIrigyelem mindazokat, akik egykor még tudták, mit jelent akár az ellenség, akár az ellenfél tisztelete. Hol van ez ma? Nyomelemekben is hiába keresnők.

Hadd vesszen el az élet, ha a becsület marad!

2018. április 16. 13:28

gyertyak.jpgNem, ezúttal sem jelenünk szaftos politikai eseményeit kívánom kommentálni. Van ennél összehasonlíthatatlanul fontosabb is. Egyre inkább azt látom ugyanis, hogy a becsület, a hűség, a jóban való kitartás mellett a halál megfelelő helyre tevése a lehető legnagyobb hiánycikk ma.

Tanuljunk verseket!

2018. április 11. 23:38

Megannyi írás foglalkozik pedagógiánk válságával. Kiváltképpen azzal, miért, hogy gyermekeink mennyire nem tudnak írni, beszélni, fogalmazni. Április 11-e, a Költészet Napja, ennek okára is rávilágít.

Jézus Krisztus feltámadásával bebizonyította istenségét

2018. április 01. 06:08

jezus-250.jpgEgy csodálatos próféta, nagyszerű néptribun, bölcs tanítómester csupán, vagy magának az Istennek fia? Mindazok, akik csak egy kicsit is ismerik a történelmet, tudják, Rajta kívül nem volt a történelemben még személy, akiről annyi hiteles forrás állna rendelkezésünkre, mint róla. De ami a legfőbb: feltámadásával bebizonyította istenségét.

Nagypénteki üzenet

2018. március 30. 16:30

naplemente-250.jpgAz Egyház a föld sója. Tagjai klerikusok és laikusok. S bizony vannak idők, amikor az utóbbiak mintha fáradhatatlanabbak lennének az előbbieknél Isten országa földi elterjesztésében. Gondoljunk csak a nagypénteki történetnek egyik fontos mozzanatára, arra, hogy a Boldogságos és Szeplőtelen Szűz, az Úr Jézus Édesanyja mennyire szorult helyzetben volt Fia, Jézus halálakor! Teteméhez hozzá sem érhetett.

Tompó-egyperces: Kívülállók

2018. március 26. 23:41

gender3-250.jpgAktivisták szálltak ki Mercedesükből. Nekik erre is telik ugyanis, noha odafent megfojtanák őket. Csupa pubi. Ki tudja, miféle nemi identitásúak. Csak az látszik rajtuk, hogy pusztán megjelenésükben is kissé mások, mint – mások.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat